În timp ce mulți bărbați ruși fug din țară, alții le cântă iubitelor piese de adio înainte de plecarea pe front

În timp ce mulți bărbați ruși fug din țară, alții le cântă iubitelor piese de adio înainte de plecarea pe front
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 29 Septembrie 2022
Data actualizare: 29 Septembrie 2022
După anunțul lui Putin privind mobilizarea rezerviștilor, cetățenii ruși s-au împărțit în două tabere. Unii se conformează ordinului președintelui și pleacă la luptă în Ucraina, iar alții își fac bagajul și fug în țările vecine. Printre cei care au primit citație se află tineri care abia au împlinit 18 ani. 

Pe rețelele sociale din Rusia au început să apară tot mai multe postări cu tineri care își iau rămas bun de la iubite sau de la soții, înainte de plecarea în Ucraina. Aceștia s-au conformat ordinului de recrutare, dar sunt cuprinși de teamă și se despart cu lacrimi în ochi de cei dragi. Mulți nu sunt de acord cu războiul, dar amploarea represiunii din Rusia îi face neputincioşi. Se tem pentru soarta celor apropiați, dacă se vor opune. 

Un video în care un băiat îi cântă iubitei la chitară, înainte de înrolare, a adunat mii de vizualizări pe Instagram, în doar câteva ore. Mesajele internauților nu au întârziat să apară:

„Cât de rău îmi pare pentru acest tânăr, pare un copil. Să-l aibă Dumnezeu în pază”;
„Ce tineri frumoși... Dă Doamne pace pe pământ”; 
„Cât de rău îmi pare pentru acest tânăr...”
„Doamne, cum se privesc...”
, sunt doar câteva dintre comentarii. 


Din rândul celor mobilizați, unii se decid să se căsătorească. Presa rusă de propagandă tratează cu foarte mare entuziasm acest subiect. Pentru susținătorii deciziilor lui Putin aceste căsătorii reprezintă o mândrie. Alții însă se arată indignați: „Nu înțeleg de ce vă bucurați. Să sperăm că se întorc sănătoși și să nu crească numărul de văduve în oraș”, a scris o doamnă în comentariile la video-ul de mai jos. „Nu înțeleg, până acum de ce nu s-au căsătorit? Sigur o fac pentru bani”, a scris altcineva. 
 

În același timp, la granițele cu Georgia, Mongolia și Finlanda s-au format cozi uriașe de mașini. Mii de ruși fug din Rusia pentru a scăpa de mobilizare. 

Sursă video/foto: Instagram/ onlinekpru

Vezi și: Culiță Sterp și Daniela Iliescu, detalii despre nuntă. Când va avea loc marele eveniment
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies