Vietnamezii fac eforturi să salveze viața unui pilot infectat cu coronavirus. Miza: o țară cu zero decese de Covid-19

Vietnamezii fac eforturi să salveze viața unui pilot infectat cu coronavirus. Miza: o țară cu zero decese de Covid-19
Pilotul britanic este în stare gravă. FOTO: Getty Images
Autor: Dan Brumar
Data: 15 Mai 2020
Medicii vietnamezi au misiunea vieții lor în aceste zile. Ei au primit sarcina de a salva de la moarte un pilot britanic, infectat cu coronavirus în luna martie. Miza efortului susținut este colosală.

Vietnam nu are niciun deces cauzat de Covid-19 și doar 312 cazuri de infectări. La o populație de 95 de milioane de locuitori, acest lucru este o performanță.

Acum, autoritățile din acestă țară au pornit o cursă nebună pentru salvarea vieții unui pilot britanic, angajat al companiei Vietnam Airlines. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, s-a infectat la jumătatea lunii martie și este în stare gravă. Conform medicilor, plămânii săi funcționează la o capacitate de sub 10% și este ținut în viață de aparate.

Nu mai puțin de 10 vietnamezi s-au oferit voluntar pentru a fi donatori de plămâni, însă au fost refuzați de medici, scrie scmp.com. Legea nu permite efectuarea de transplant de plămâni atta vreme cât donatorii sunt în viață. 

Citește șiServiciile secrete germane: China a cerut OMS să ascundă informații despre coronavirus

Mai mult, acest lucru ar fi însemnat sinucidere, întrucât o persoană nu poate trăi fără plămâni. În prezent se fac operații de îndepărtare a unui lob din plămâni (lobectomie pulmonară), însă situația este diferită în acest caz.

Autoritățile vietnameze au cheltuit până acum nu mai puțin de 200.000 de dolari pentru salvarea vieții acestui pacient și sunt dispuse să facă tot ce le stă în putință pentru ca el să se recupereze.

Totuși, medicii sunt rezervați în legătură cu șansele sale de supraviețuire.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

FULLSCREEN
Vietnamezii fac eforturi să salveze viața unui pilot infectat cu coronavirus
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO