EXCLUSIV Rareș, cel mai fresh artist al noii generații, despre carieră, viață personală și planuri pentru 2023

EXCLUSIV Rareș, cel mai fresh artist al noii generații, despre carieră, viață personală și planuri pentru 2023
Citeste mai mult despre: rares, 2023, INTERVIU EXCLUSIV,
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 22 Decembrie 2022
Data actualizare: 22 Decembrie 2022
Rareș este cel mai fresh artist din noua generație, care la doar 22 de ani a reușit să își creeze propriul său drum și să atragă simpatia celor mai importanți oameni din industria muzicală românească. Acesta, alături de casa de discuri Global Records, a construit o carieră impresionantă care a devenit un model pentru tinerii din România!

 

1. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Foarte natural, de mic cântam prin casă Maria Tănase. Pe la 10-11 ani m-am apucat de canto și mi-am dat seama că asta vreau să fac. Nu știam eu multe pe atunci, a fost un drum anevoios, dar sunt bucuros că am ajuns să trăiesc din asta.

2. Știm că îți scrii singur piesele. Sunt curioasă care este sursa ta de inspirație?

Global Records e un întreg ecosistem de producători și songwriteri, aș minți să spun că nu am ajutor din partea lor. Suntem un mecanism care lucrează foarte bine. Inspirația ne-o găsim în viața de zi cu zi, din experiențele personale. Totul pornește de la un sâmbure de adevăr și se transformă într-o poveste în care să se poată regăsi cât mai multă lume.

3. Anul acesta ai fost pe val! Ce calități crezi că te-au diferențiat de alți artiști de vârsta ta?

Nu mi-a plăcut niciodată să mă compar cu ceilalți. Cu siguranță am calitățile mele, dar tot succesul pe care l-am avut anul acesta se datorează echipei cu care lucrez și oamenilor care îmi ascultă muzica și mă susțin. Fără ei nu puteam să ajung undeva.

4. Care a fost cel mai important moment din cariera ta până în acest punct? 

Mi-e foarte greu să aleg un moment specific. M-am lansat de 6 luni de zile și am făcut o grămadă de lucruri care m-au adus aici. Am fost la un reality show, am jucat într-un film (Romina VTM, în toate cinematografele din 2 ianuarie), am scos multă muzică, am cântat la cele mai importante festivaluri din România. Cred că fiecare a mai pus o cărămidă și sper că e doar începutul.


5. Care a fost primul tău gând atunci când ai observat că devii un nume în industria muzicală românească?

Uau, încă nu mă consider atât de relevant, dar sunt sigur că împreună cu echipa mea vom muncii pentru atinge toate target urile pe care ni le-am propus. Sigur, am reușit să îndeplinim câteva până acum: am fost în topuri la radio, am fost numărul unu pe trending pe YouTube, am cântat la cele mai importante festivaluri din țară, am avut cea mai frumoasă experiență la concerte, dar mai am multe de învățat și de experimentat .

6. Cea mai cunoscută piesă pe care o ai este „Nașpa”, care are o direcție destul de sentimentală. Ne poți spune dacă Rareș iubește în momentul de față?

Da, Rareș iubește și este foarte fericit . Sunt într-o relație de câteva luni și pot spune cu mâna pe inimă că nu mai trec și nu mă mai regăsesc în versurile pieselor pe care le-am scris în trecut. Nu mai sufăr, nu mai sunt trist, dar la concerte pe când cu același feeling, știind că muzica mea îi poate ajuta pe mulți .

7. Ne poți descrie cum arată dragostea pentru tine la această vârstă?

Cum să nu vă pot spune, sunt un om simplu. Arată foarte bine dragostea, e înaltă, e  Atena cu șuvițe blonde, dar lăsând gluma la o parte iubesc liniștea pe care o am în relație, îi iubesc personalitatea neconflictuală, pentru că într-o viață așa boemă ca a mea, aveam nevoie de o persoană liniștită care se echilibreze balanța.

8. Care sunt artiștii care te-au inspirat în cariera ta?

Mulți artiști în diferite etape ale vieții. Dacă la doi ani cântam Maria Tănase, pe la 11-12 ani cântam Beyoncé. Dar real vorbind, primii artiști care m-au inspirat cu adevărat să fiu mai mult decât un interpret au fost băieții de la Twenty One Pilots. Pe solistul trupei l-am văzut prima dată cu un ukulele în mănă și am spus că vreau și eu. Mi-am luat un ukulele, dar nu m-am oprit acolo. După mi-am cumpărat și prima orgă electrică, am învățat să cânt la pian, după am învățat să cânt la chitară, skilluri care mă ajută foarte mult acum în cariera de artist .

9. Am văzut că ai deja o colaborare de succes cu Bogdan de la Ploiești. Care este următorul artist cu care vei scoate piesă?

Am scos foarte multă muzică în ultimele două luni și într-adevăr poate cele mai neașteptate colaborări. Chiar dacă acum muzica pentru mine este un job, sunt un copil și vreau să mă distrez. Nu mă interesează vocile critice care cred că știu mai bine drumul pe care l-am în viață, așa că mai am niște colaborări interesante care urmează să iasă. Nu pot să-mi vând toate secretele, dar așa în exclusivitate, urmează să colaborez cu un artist foarte cunoscut în zona de trap. Vom lansa o piesă care ne va scoate pe amândoi din zona de confort, nu e nici trap, nu e nicio muzică comercială, dar vă mai lăsăm să așteptați.

10. Știm că urmează să apari în filmul „Romina VTM” și suntem curioase să aflăm cum a fost această experiență pentru tine, având în vedere că e un punct de abordare diferit de ceea ce ai făcut până acum.

Da, într-adevăr a fost experiență. Cumva, să joc într-un film era în lista de dorințe, și uite că 2022 mi-a oferit și cadoul ăsta. E foarte diferit de tot ce-am făcut până acum, am stat pe set 17 zile, am muncit mult, atât cast-ul, cat și echipa din spate, și sperăm să vă întoarceți cu zâmbetul pe buze după ce îl vedeți la cinema. Să faci film nu prea are legătură cu muzică și nu pot să spun despre mine că sunt vreun talent nativ, vreo stea a cinematografiei, dar vă pot asigura că mi-am dat tot interesul.

11. Dacă ai avea o colaborare importantă în actorie, ai fi dispus să renunți la muzică pentru o carieră în această direcție?

Îmi e foarte greu să mă văd renunțând la muzică în viitorul apropiat. Deși diferite, actoria și muzica nu se exclud. Nefiind un Leonardo Dicaprio de România, Nu cred c-o să fie vreodată pus în fața unei cariere de succes în lumea cinematografiei, așa că o să rămân la ce mă pricep eu cel mai bine.

12. Ai o influență foarte mare în rândul tinerilor și un stil vestimentar aparte. Sunt curioasă de unde te inspiri pentru ținutele tale de scenă.

Sincer să fiu, stilul meu vestimentar e aparte doar dacă nu scoatem capul peste graniță. Sunt foarte mulți băieți care se îmbracă ca mine, din State până în Japonia. Consumând foarte mult content online din străinătate, fără să vreau am luat stilul lor ca pe o nouă normalitate și îmi vine natural să mă îmbrac așa. Deci ca să răspund într-o propoziție, e foarte simplu, străinătatea mă inspiră în fiecare zi, fie că vorbim de haine, fie că vorbim de muzică.

13. Ce ai simțit prima oară când ai pășit pe scenă, în fața unui număr mare de oameni?

Sunt obișnuit de mic cu scenă, cântam pe la toate festivalurile de copii. Trac de scenă nu pot să zic că am, în schimb am mari emoții înainte de concerte pentru că îmi doresc să fac show-uri bune. Cumva e diferită scena de azi, în raport cu scena de la 12 ani. Atunci, în sală erau doar părinți, te duela ai pentru un premiu, acum oamenii vin pentru mine, îmi știu muzica, mi-o asculta, bă chiar îmi cântă toate versurile și asta mă copleșește. Abia asta îmi înmoaie picioarele, pentru că pe online te poți apropia de perfecțiune, la fel și la radio, dar nu mulți artiști trec testul realității.

14. Pare că ești un tip foarte organizat și cu siguranță te-ai gândit la ce vei face pe viitor. Ne poți spune ce proiecte ai în 2023?

În principiu, îmi doresc să lansez un album și să fac un turneu, exact cum se face în afară, cu autobuz de concert, producție proprie și așa mai departe. Pe lângă asta, mai am și alte planuri mărețe, care au rămas în categoria de visuri, dar hei, acum un an să ai o piesă pe radio sau să ai o piesă numărul în trening pe YouTube erau tot visuri, așa că învăț să am mai mult încredere în mine și în proces.

15. Poți să le transmiți un mesaj fanilor tăi de la ProTV?

Nu-mi place cuvântul fani, mi se pare că ne ierarhizează cumva. Prefer să ne spun susținători, oameni fără de care toată munca mea nu ar conta. Până la urmă ce e un artist fără oameni care-l ascultă, ce e o piesă de teatru care se joacă în fața nimănui. Valoarea mea e dată de către ei, oamenii care mă susțin. Și pe această cale îi salut, le mulțumesc că sunt lângă mine, și sper să rămân aici toată viața . Vă pupă bebelușul

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!