Wine Trips România | Răsfăț culinar și vinuri de poveste pe tărâmul bucuriei al Casei Timiș

Wine Trips România | Răsfăț culinar și vinuri de poveste pe tărâmul bucuriei al Casei Timiș
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 12 August 2021
Data actualizare: 12 August 2021
Dacă vinul ar putea vorbi, ar cere de mâncare. O mâncare bună care să alunece natural pe gâtul iubitorilor de povești spuse la un pahar cu picior. Wine Trips România vă prezintă un loc de povestit nepoților, la o aruncătură de băț de București. Poftiți pe Domeniul Timiș, din Dealu Mare!

Ați căutat vreodată locul perfect de relaxare? Unde natura îi permite omului să guste din toate roadele sale, iar omul are grijă să-i păstreze frumusețea nealterată? Nu mai căutați, l-am găsit noi! Wine Trips România, somelierul Sergiu Nedelea și Andi Moisescu au descoperit la 80 km de București un paradis terestru creat de om pentru delectarea tuturor celor care, la un pahar de vin, sunt gata să-și pună sufletul pe tavă.

Domeniul Timiș, care se întinde pe 140 de hectare în patria vinului românesc din Dealu Mare, este escapada perfectă a oamenilor în căutare de povești asezonate cu vin și mâncăruri care te ung la inimă. Responsabil cu preparatele ieșite din tipar este Nico Lontras, Executive Chef al Casei Timiș. Bucătarul folosește în preparatele sale doar ingrediente locale, din Dealu Mare, care îl inspiră să creeze dish-uri unicat. 

Cum e Sorbeto de Țuică, un desert pe care n-o să-l găsești în altă parte, dar a cărui rețetă a fost dezvăluită de chef în epiodul 5 al emisiunii, care e pe PROTV PLUS și VOYO.

Domeniul include conacul Casa Timiș, ridicat în 1925, trei restaurante, un bar englezesc, 10 camere de cazare, o podgorie și un parc de joacă pentru toată familia. Podgoria care alimentează crama are 5 hectare, iar aici se cultivă soiurile Sauvignon Blanc și Merlot. Vinurile cu eticheta Casa Timiş sunt depozitate în celebrul tunel „Izvor” din Sinaia, unde energia muntelui, temperatura constantă și umiditatea controlată ajută la conservarea și învechirea acestora.

Din 2015, domeniul este administrat și îmbunătățit constant de familia Timiș, cunoscută pentru afacerile sale în industria prelucrării cărnii.

Vrem să aducem în locul ăsta oaspeți pe care să-i reconectăm cu natura. Avem aici o investiție uriașă făcută în trei ani. Dar este clar că nu e o investiție rațională de business. Și niciun om care vede tot numai pe business term nu face așa ceva și la nivelul ăsta. Dar suntem dintre cei care vrem să și lăsăm ceva în patrimoniul țării noatre și să facem ceva și pentru brandul de țară”, dezvăluie Cristina Timiș, proprietarul Domeniului Timiș. 

Vezi VIDEO mai jos!

Cauți un vin bun? Intră pe eMAG și comandă-l printr-un singur click! Cu Genius, ai livrare a doua zi și transport gratuit la easybox.

Casa Timiș este în continuă expansiune, un centru spa & wellness fiind în prezent în construcție. Până atunci, vinul și preparatele alese ale lui Nico Lontras se împletesc armonios pentru o experiență enogastronomică de neuitat. 

Am pornit la drum și nu ne oprim, fiindcă ne place. Rămâneți alături de noi și de Wine Trips România pentru a descoperi și alte povești demne de spus la un pahar de vin românesc!

Articol susținut de eMAG.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies