Documentarul despre viața designerului Gianni Versace are un român în echipa de producție

Documentarul despre viața designerului Gianni Versace are un român în echipa de producție
Gianni Versace. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 09 Noiembrie 2022
Data actualizare: 09 Noiembrie 2022
Documentarul „The Genius of Gianni Versace alive”, regizat de Salvatore Zannino, va fi lansat la 25 ani de la asasinarea celebrului designer italian. Filmul de 92 de minute, care prezintă mărturiile a zeci de vedete internaționale, are un român în echipa de producție.

Gianni Versace este considerat unul dintre cei mai creativi și influenți designeri vestimentari ai secolului XX, cu colecții impresionante promovate și purtate de celebrități de pe întreg mapamondul. La 25 ani de la asasinarea sa (15 iulie 1997), designerul se bucură de un tribut generos adus de lumea filmului, grație documentarului The Genius of Gianni Versace alive.

În regia lui Salvatore Zannino, documentarul va fi lansat oficial pe 22 noiembrie, în cadrul unui eveniment de gală găzduit de hotelul Versace Palazzo Dubai.

Echipa de producție este formată din opt specialiști în film, printre care și Eduard Irimia, cunoscut în țară cu precădere pentru galele Local Kombat și SuperKombat. Însă, în ultimii ani, românul s-a implicat mai mult în producții cinematografice după înființarea companiei SuperFilm.

El l-a descoperit pe Florian Munteanu, pugilistul român stabilit în Germania care a jucat alături de Sylvester Stallone și Dolph Lundgren în Creed 2

Ulterior, Munteanu a bifat mai multe roluri la Hollywood, iar acum se află în distribuția serialului Vikingii: Valhalla, sezonul 3.

Gianni Versace, designerul care a inspirat lumea muzicală

Celebrități de marcă, printre care Elton John, Jon Bon Jovi, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Matt King și Vincent de Paul, au fost cooptate pentru realizarea acestui documentar care cinstește memoria marelui creator de modă.

Gianni Versace a avut o mare influență în industria muzicală, mai multe staruri adoptând stiluri vestimentare revoluționare grație creațiilor sale. În timpul vieții, Versace a fost prieten apropiat cu Eric Clapton, Madonna, Elton John, Tupac Shakur, dar și cu Prințesa Diana, care i-au purtat ținutele în anii ’80-’90.

Din nefericire pentru apropiații săi și pentru industria modei, Gianni Versace a fost asasinat la 15 iulie 1997, de criminalul în serie Andrew Cunanan. În vârstă de 27 de ani, ucigașul s-a sinucis la opt zile după ce i-a luat viața designerului.

Filmul este un tribut adus vieții și carierei extraordinare a influentului designer de modă italian. Documentarul începe cu nașterea sa în orașul Reggio Calabria, Italia, la 2 decembrie 1946, și urmărește copilăria și tinerețea designerului, care a crescut alături de fratele său mai mare Santo Versace și de sora mai mică Donatella Versace

De-a lungul a peste 20 de ani de carieră, italianul a construit un imperiu financiar impresionant, care cuprinde și o colecție de case luxoase. Printre ele și Casa Casuarina, din Miami Beach, în preajma căreia a fost asasinat.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies