John Malkovich îl va interpreta pe faimosul dirijor român Sergiu Celibidache în ”The Yellow Tie”

John Malkovich îl va interpreta pe faimosul dirijor român Sergiu Celibidache în  The Yellow Tie
Citeste mai mult despre: Sergiu Celibidache, John Malkovich,
Data publicarii: 19 Septembrie 2021
Data actualizare: 19 Septembrie 2021
Conform publicației Variety, John Malkovich va interpreta rolul legendarului dirijor roân Sergiu Celibidache, într-un film despre viața acestuia. 

Având la bază scenariul semnat de fiul dirijorului, Serge Ioan Celibidache, pelicula exploreală viața lui Celibidache, acesta fiind considerat unul dintre cei mai controversați dirijori, geniu și nebun în același timp de către lumea muzicii clasice convenționale. 

 

Când era adolescent, Celibidache a fost dat afară din casă, după ce a dezvăluit familiei planul său de a urma o carieră în muzica clasică. După o perioadă când a trăit pe drumuri, acesta a câștigat o competiție, devenind cel mai tânăr dirijor a orchestrei filarmonice din Berlin și, într-un final, unul dintre cei mai apreciați dirijori ai secolului 20. Acesta era faimos pentru refuzul său de a înregistra muzica sa, pretinzând că nu va mai avea același efect înafara sălii de concert. 

 

Pelicula va fi filmată în România, în primăvara/vara anului 2022, Malkovich jucându-l pe Celibidache în ultimii săi ani. ”Sunt încântat și onorată să primesc șansa de a-l interpreta pe dirijorul Sergiu Celibidache. Un talent unic, acesta este considerat unul dintre cei mai mari vizionari din ultimul secol. Să-l joc pe el în ultimii ani de viață va fi o experiență fascinantă”.

Foto: Getty
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies