Moștenitorii familiei Gucci, „tulburați” după lansarea filmului Casa Gucci. Ce reproș au adus realizatorilor

Moștenitorii familiei Gucci, tulburați după lansarea filmului Casa Gucci. Ce reproș au adus realizatorilor
Lady Gaga, în rolul Patrizia Gucci (Reggiani). FOTO: Profimediaimages.ro
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 14 Decembrie 2021
Data actualizare: 14 Decembrie 2021
Filmul „House of Gucci” (Casa Gucci), regizat de Ridley Scott, n-a rupt gura târgului la încasări în cinematografe, însă beneficiază de recenzii pozitive din partea cinefililor. Criticii de film sunt mai aspri cu povestea adusă pe marile ecrane de Scott, iar moștenitorii familiei Gucci au catalogat-o „ofensatoare”.

Lady Gaga face rolul vieții ei în Casa Gucci, filmul care spune povestea, ușor romanțată a unei familii controversate a Italiei secolului XX. Dacă criticii s-au înghesuit să-l certe pe regizorul Ridley Scott pentru „ideea prost executată”, urmașii familiei Gucci l-au pus la zid pentru modul în care i-a portretizat pe unii dintre membrii de vază ai „clanului” Gucci.

Într-o declarație publică, moștenitorii lui Aldo Gucci – președintele casei de modă Gucci între anii 1953-1986 – și-au exprimat dezamăgirea pentru felul în care a fost jucat acesta de Al Pacino. Vinovați sunt, în opinia acestora, regizorul Ridley Scott și scenarista Becky Johnston, care ar fi comis o eroare uriașă.

Echipa de producție a filmului nu s-a deranjat să consulte urmașii familiei înainte de a-i descrie pe Aldo Gucci și pe membrii familiei Gucci ca pe niște bandiți, ignoranți și insensibili la lumea din jurul lor. Acest lucru este extrem de dureros din punct de vedere uman și o insultă la adresa moștenirii pe care se construiește brandul astăzi”, se arată în declarația publică citată de agenția de presă italiană ANSA.

Urmașii lui Aldo Gucci spun că e scandalos că Patrizia Gucci (Reggiani), jucată de Lady Gaga, a fost portretizată în film drept o „victimă care încearcă să supraviețuiască într-o cultură corporativă șovină și masculină”. 

Patrizia Reggiani, care a fost soția lui Maurizio Gucci (Adam Driver), a fost condamnată în 1998 pentru orchestrarea asasinării acestuia.

Asta nu poate fi mai departe de adevăr. Gucci este o familie care trăiește onorând munca strămoșilor săi, a cărei memorie nu merită să fie tulburată pentru a pune în scenă un spectacol care este neadevărat și care nu face dreptate protagoniștilor săi”, spun aceștia, adăugând că au tot dreptul din lume să ia „măsuri pentru a proteja numele, imaginea și demnitatea lor și a celor dragi”.

Vezi trailerul mai jos!

Și Patrizia Gucci l-a acuzat pe regizor că a „furat identitatea unei familii pentru a obține profit”. În replică, Ridley Scott a afirmat că oamenii nu trebuie să uite povestea reală din spatele acestui film.

Nu sunt de acord cu asta. Trebuie să ne amintim că un Gucci a fost ucis și altul a ajuns la închisoare pentru evaziune fiscală, așa că nu poți să-mi spui despre obținerea de profit. De îndată ce faci asta, devii parte a domeniului public”, a spus Scott la BBC Radio 4.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!