Rețetă Panzani - Porumbel glazat în stil marocan

Citeste mai mult despre: panzani,
Autor: Ionela Lupu
Data: 15 Noiembrie 2019

Ingrediente:

Porumbel intreg 2 buc 

Piept de pui 250 gr 

Cous cous 100 gr 

Ananas proaspat  150 gr 

Alune de padure 15 gr 

Ciuperci king oyster 120 gr 

Oua 1 buc 

Unt 60 gr 

Smantana lichida 60 ml

Sparanghel 40 gr 

Smochine proaspate 3 buc 

Fructe deshidratate (prune, caise, smochine)

Morcov galben 2 buc 

Morcov mov 2 buc 

Ceapa 50 gr 

Vin rosu 250 ml 

Coriandru boabe 2 gr 

Cimbru 3 gr 

Nucsoara 2 gr 

Anason  stelat 1 buc 

Scortisoara baton 1 buc 

Cuisoare 1 buc 

Sofran 1 pliculet 

Miere 30 gr 

Ulei masline 60 ml 

MOD DE PREPARAE

PREGATIRE SOS PORUMBEL 

Intr-o oala, adaugam ulei masline si 1 lingura de unt, oasele de porumbel si ceapa taiata julien , fructele de padure deshidratate, mierea de albine,cuisoarele, nucusoara, batonul de scortisoara, anasonul ,boabele de coriandru si sofranu. Amestecam  bine pana ce ingredientele capata o culoare maro inchis. Stingem cu  vinul rosu si mai amestecam 1-2 min. Adaugam apa (stoc pui sau stoc legume ca si recomandare) . Se lasa la redus la foc mic pana  ce sosul  devine lipicios. Cand capata consistenta dorita, se strecoară.

PREGATIRE CARNE PORUMBEL

Porumbelul se transeaza. Pieptul si pulpele de porumbel se dezoseaza . Pregatim umplutura la blender din:  pieptul de pui taiat bucati mici, smantana lichida, galbenus de ou, frunze cimbru, sare si piper dupa gust. Se blendeaza pana devine o pasta.

Pe folie alimentara in strat dublu,se aseaza pulpele  de porumbel dezosate, asezonate cu sare si piper. Cu ajutorul posului, in mijloc punem pasta  pregatita ulterior si incepem sa facem rularea foliei alimentare. Se inchide la capate cu doua noduri foarte stranse. 

Intr-o oala cu apa calda la 80 de grade, introducem rulada timp de 7-10 min. scoatem rulada si o lasam deoparte. 

Pieptul de porumbel se soteaza in unt si ulei de masline. Intr-un vas de cupru, se adauga sosul strecurat, pieptul de porumbel si rulada , smochinele proaspete taiate in 4 si se lasa la foc timp de 4-5 min. 

PREGATIRE LEGUME 

Se spala si se curată morcovii. Se pun la fiert in apa cu sare timp de 5-6 min.La sparanghel se taie cotorul 1 cm (partea uscată) și se curată cu decojitor.. Se pun la fiert in  apa,  cu sare și un vârf de bicarbonat. Când apa clocotește, se adaugă sparanghelul în apa și se lasă la fiert 2 minute. Se scoate și se pune imediat într-un bol cu apa cu gheață. Se lasă cc 5 minute. Se scoate și se tamponează cu prosop de hârtie.

PREGATIRE COUS-COUS 

Intr-o tigaie se adauga ulei si un pahar de cous-cous, se amesteca continuu pana ce se incalzeste. Separat aveam cantitate egala de apa cu sare si piper deja clocotita.

Cand  avem cous-cous-ul cald, adaugam apa clocotita si acoperim  tigaia cu capac si oprim focul.

PREGATIRE LEGUME SI FRUCTE 

Ciuperci king oyster  taiate pe jumatate, sparnghelul verde , baby morcovii galbeni si mov  se soteaza in ulei de masline si unt pana ce capata  o usoara culoare aurie. Ananasul se decojeste si se taie in bucati patrate de 1 mm si se soteaza in unt.

MOD PREZENTARE

Se așează  carnea de porumbel  pe mijlocul farfuriei.. Se așează sparanghelul verde, baby morcovii si ciupercile King Oyster de jur imprejur. Se pun bucatile de smochine peste carne. Cous- cous- ul se aseaza in forma si se pozitioneaza in lateral pe farfurie. Bucatile de ananas de jur imprejur , decorate cu alune de padure. La final se adauga sosul de porumbel. 




Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO