Cât timp rezistă coronavirusul pe mănușile chirurgicale? Răspunsul medicilor militari români

Cât timp rezistă coronavirusul pe mănușile chirurgicale? Răspunsul medicilor militari români
Citeste mai mult despre: coronavirus, manusi chirurgicale,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 27 Aprilie 2020
Data actualizare: 27 Aprilie 2020
Pandemia de coronavirus a îngrozit întreaga planetă, până în prezent peste 3 milioane de persoane fiind infectate cu virusul care a fost descoperit pentru prima dată în orașul chinezesc Wuhan.

Cum noul coronavirus s-a răspândit rapid, tot mai multe persoane își pun diferite întrebări legate de acesta, iar doctorii de pe tot globul încearcă, pe cât posibil, să ofere cele mai bune sfaturi și răspunsuri.

Medicii români de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” chiar au realizat un pliant, sub numele „Ghidul de prevenire a infecției COVID-19 pe înțelesul tuturor”, care a fost distribuit masiv în mediul online în ultimele zile.

În ghidul realizat de medicii militari români sunt prezentate simptomele bolii, cum se răspândește coronavirusul, dar regăsim și răspunsuri la unele dintre cele mai importante întrebări pe care și le pune populația.

Spre exemplu, doctorii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” avertizează că măștile de bumbac filtrează numai particulele mari ale coronavirusului și că nu sunt la fel de utile precum măștile chirurgicale. Mai mult decât atât, medicii afirmă că noul coronavirus rezistă pe măștile chirurgicale aproximativ 8 ore, în timp ce pe lemn, sticlă, hârtie și plastic rezistă 4-5 zile.

Ghidul de prevenire a infecției COVID-19 pe înțelesul tuturor poate fi găsit AICI

Vezi și: Marea Neagră este total schimbată! Ce s-a întâmplat cu culoarea apei de când oamenii stau în case
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies