Coronavirus: care este starea celor trei pacienți români infectați și care e situația la nivel mondial

Coronavirus: care este starea celor trei pacienți români infectați și care e situația la nivel mondial
Citeste mai mult despre: coronavirus, pacienti romani,
Autor: Redactia
Data publicarii: 29 Februarie 2020
Data actualizare: 29 Februarie 2020
Starea celor trei pacienţi confirmaţi cu virusul COVID-19 (coronavirus) este bună, a anunțat sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică, citat de Agerpres.

"Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public privind agravarea stării de sănătate a pacientului internat la Cluj, facem precizarea că, potrivit datelor transmise de DSP Cluj, starea bărbatului este staţionară, acesta neavând febră şi nici o evoluţie negativă", se arată într-un comunicat.

OMS creşte evaluarea riscului ameninţării globale de la ''ridicat'' la ''foarte ridicat''

 
Riscul răspândirii şi al impactului coronavirusului la nivel global este în prezent ''foarte ridicat'', a declarat vineri, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, referindu-se la noile cazuri de infectare din mai multe ţări provenite din Italia şi Iran, relatează agenţiile internaţionale de presă.
 
"Creşterea numărului de cazuri şi al ţărilor afectate în ultimele zile este în mod clar îngrijorătoare", a declarat şeful OMS.
 
"Am ridicat evaluarea riscului global de propagare şi al impactului Covid-19 la nivelul foarte ridicat", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

În China situația se stabilizează, dar au apărut peste 400 de cazuri noi

 
China a raportat sâmbătă 427 de noi cazuri de coronavirus, în condiţiile în care răspândirea infecţiei pare să se stabilizeze la un nivel scăzut în ţară, relatează dpa.
 
Conform statisticilor publicate de Comisia Naţională de Sănătate, au fost înregistrate 47 de noi decese.
 
Numărul total al cazurilor raportate în China până în prezent a ajuns la 79.251, dintre care 2.835 de decese. Peste 7.660 dintre cazurile actuale sunt critice.
 
La nivel naţional, 39.002 de pacienţi cu coronavirus, apărut în Wuhan, capitala provinciei Hubei în decembrie anul trecut, s-au însănătoşit. Provincia Hubei rămâne cea mai afectată, aici fiind raportate cele 423 din noi cazuri de infectare.
 

Italia, peste 800 de persoane contaminate

 
Numărul persoanelor din Italia contaminate cu noul coronavirus a ajuns la 821, a anunţat vineri şeful Agenţiei italiene de protecţie civilă, Angelo Borrelli, transmit DPA şi Reuters.
 
Până în prezent, 21 de pacienţi cu coronavirus au decedat şi 46 s-au recuperat în urma infecţiei. Joi, numărul infecţiilor cu coronavirus în Italia era 650.
 
Cele mai recente date includ 412 persoane cu simptome uşoare sau fără simptome, care nu necesită spitalizare şi sunt în condiţii de izolare acasă, şi alte 345 de persoane internate în spitale, dintre care 64 se află la terapie intensivă.
 
Regiunea Lombardia va cere guvernului de la Roma menţinerea pentru cel puţin încă o săptămână a restricţiilor deja puse în aplicare, au anunţat vineri autorităţile din această regiune.
 
Focarul înregistrat săptămâna trecută în regiunile Lombardia şi Veneto au făcut că Italia să devină statul european cel mai afectat. Ţara a devenit de o săptămână o platformă de răspândire a Covid-19 în lume.VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies