Nelu Tătaru a fost întrebat dacă ne întoarcem la starea de urgență. Răspunsul său direct

Nelu Tătaru a fost întrebat dacă ne întoarcem la starea de urgență. Răspunsul său direct
Citeste mai mult despre: Nelu Tătaru, starea de urgenta,
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 24 Septembrie 2020
Data actualizare: 24 Septembrie 2020
Mai sunt doar câteva zile până la alegeri, iar tot mai mulți români se tem că, după ce urnele de votare se vor închide, autoritățile vor anunța că țara noastră revine la starea de urgență.

Acest scenariu este dezbătut de mai multe săptămâni, însă autoritățile afirmă aproape zilnic că nu s-au gândit la această măsură și că situația este sub control.

Prezent marți la Alba Iulia, Nelu Tătaru a fost întrebat de jurnaliști dacă urmează un lockdown (mai multe restricții și chiar revenirea la starea de urgență) după alegeri, însă el a negat acest lucru.

„Asumarea unui număr crescut de cazuri noi a fost făcută atunci când au fost aplicate măsuri de relaxare. Noi avem în evaluare orice scenariu. Dar, din punctul meu de vedere, întâi trebuie să respectăm regulile şi precauţiile. Haideţi să gândim ce putem face ca să nu avem o creştere a numărului de cazuri, haideţi să vedem ce putem face pentru a menţine un platou după o lună grea şi să avem şi o pantă descendentă. Cred că ţine doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu. Dar, din punctul meu de vedere şi al Ministerului Sănătăţii, atâta timp cât suntem vigilenţi, respectăm nişte reguli, avem acţiuni concrete în unităţile sanitare…”, a spus Nelu Tătaru.

foto: Agerpres

Vezi și: Ferma. In Plus, episodul 8: Paul Diaconescu, în centrul atenției
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies