Noi restricții în România de la 1 august: masca devine obligatorie în spații deschise, în anumite condiții

Noi restricții în România de la 1 august: masca devine obligatorie în spații deschise, în anumite condiții
Autor: Doina Goanta
Data: 29 Iulie 2020
Pe fondul creșterii zilnice a cazurilor de coronavirus în România, autoritățile au luat o serie nouă de măsuri pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2. Astfel, de la 1 august intră în vigoare noi restricții.

De la 1 august, masca de protecție devine ogligatorie și în spatiile deschise, în anumite condiții. 

“ Se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

Se exceptează de la măsura prevăzută următoarele categorii de persoane:

a) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută;

b) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, se precizează într-un document eliberat de Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă.

Noi restricții pe litoral de la 1 august

În condițiile în care litoralul românesc este supra aglomerat, autoritățile au luat măsuri pentru a se respecta distanțarea socială.

“Se propune modificarea excepției de la regulile distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, în sensul în care distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”.

Ce alte măsuri intră în vigoare de la 1 august 2020: 

 

Art. 2 (1) Se propune interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00 - 06.00

(2) În afara intervalului menționat la alin. (1), operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Art. 3 Se propune interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00 - 06.00

(…)

Art.5 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO