(P) Ce beneficii au cărțile de colorat pentru adulți?

(P) Ce beneficii au cărțile de colorat pentru adulți?
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 02 Iulie 2020
Data actualizare: 02 Iulie 2020
Să colorezi când ești adult nu înseamnă să dai în mintea copiilor, ci să ai grijă de creierul tău. Cărțile de colorat sunt o metodă terapeutică eficientă care te scapă de haos și te conectează la prezent, eliminând gândurile negative. Ceea ce se întâmplă, de fapt, atunci când colorezi este că te eliberezi de griji, în timp ce te relaxezi printr-un mod plăcut de a petrece timpul.

Deși a luat amploare abia în ultimul deceniu, coloratul la adulți a fost recomandat, prima oară, de către Carl Jung, fondatorul psihologiei analitice. Nu doar că te relaxează pe moment, însă, practicat regulat, îmbunătățește sănătatea mintală. Iar beneficiile nu se opresc aici:

Iată de ce ar fi bine să începi și tu să colorezi:

Reduci anxietatea

Ignorată de mulți adulți, anxietatea îți poate crea probleme medicale serioase, cum ar fi cele digestive sau cardiovasculare. Vestea bună este că anxietatea poate fi ușor stăpânită printr-o activitate relaxantă, cum este coloratul. Totodată, prin umplerea mandalelor - reprezentare grafică formată din mai multe simboluri - scapi de atacuri de panică. 

Alungi stresul

Cărțile de colorat induc o stare de calm care te va elibera de gânduri negative, îngrijorări și stres. Atunci când colorezi creierul se relaxează, ceea ce înseamnă că previi apariția durerilor de cap, insomnia, depresia și creșterea tensiunii arteriale. Așa că, după o zi obositoare și stresantă la locul de muncă, să te apuci de colorat mandale poate fi cea mai bună decizie pentru psihicul și sănătatea ta fizică. 

Stimulezi creativitatea

Atât de utilă nu doar la job, ci și în diferite contexte de viață, creativitatea este o modalitate de a găsi soluții pentru diverse probleme. Știința a dovedit că simplul „mâzgălit“ pe hârtie activează emisfera dreaptă a creierului, unde se află centrul creativității, prin urmare această abilitate poate fi foarte ușor dezvoltată prin colorarea cărților pentru adulți. 

Deși nu te va transforma într-un artist, activitatea de a colora îți îmbunătățește simțul estetic și îți stimulează imaginația.  

Antrenezi abilitatea de concentrare 

Un mare avantaj, atunci când folosești creioane colorate pentru a umple forme cât mai complexe, este că devii mult mai atent la detalii. Cu cât colorezi mai mult cu atât puterea ta de concentrare crește. Iar dacă până acum poate ai ignorat-o, află că abilitatea de a te concentra te ajută să fii eficient în activitățile de la job și îți alimentează starea de bine. Mai mult decât atât, prin colorat îți exersezi răbdarea, o calitate de care ai nevoie pentru a lua decizii mai bune sau a îmbunătăți relațiile cu alte persoane.

Înlocuiești meditația

Dacă nu ai încercat să meditezi, află că este destul de solicitant să nu te mai gândești la nimic și să fii complet conectat la momentul prezent. Poate părea simplu, însă, mereu apar gânduri care te distrag de la încercarea de a medita. Vestea bună este că ai un înlocuitor eficient. Prin urmare, dacă îți dorești o stare plină concentrare și relaxare, alege o carte de colorat pentru adulți potrivită pentru tine. Pe lângă starea de liniște profundă, te vei bucura și de toate celelalte beneficii. 

Îmbunătățești somnul

Faptul că seara, după ce ajungi acasă după job, începi să colorezi, nu doar te ajută să te relaxezi, ci și să stai departe de electronice. Odată ce îți ocupi timpul cu o activitate plăcută, cum este coloratul mandalelor, vei fi mai puțin tentat să verifici telefonul sau să stai pe laptop. Astfel, această deconectare te ajută să adormi mai devreme și să dormi mai bine. Somnul de calitate întărește imunitatea, îmbunătățește activitatea psihică, scade riscul bolilor de inimă și previne diabetul zaharat.

Coloratul îți aduce, așadar, beneficii atât de importante încât, acum că le-ai descoperit, ai toate motivele să cumperi cărți de colorat pentru adulți. Chiar dacă pare una dintre activitățile distractive pentru copii, coloratul este o formă de terapie, un subiect intens dezbătut de psihologie și, prin urmare, o activitate recomandată pentru a trăi mai frumos. Încearcă și o să vezi schimbările deosebite care vor apărea în viața ta.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies