(P) Cum alegi materialele potrivite pentru ținutele de vară

(P) Cum alegi materialele potrivite pentru ținutele de vară
Data publicarii: 02 August 2021
Data actualizare: 02 August 2021
Vara este anotimpul în care majoritatea oamenilor își petrec timpul în aer liber, mergând la plimbare, organizând grătare sau făcând plajă. Din acest motiv, atunci când vine vorba despre alegerea celor mai potrivite materiale pentru hainele tale, este important să știi despre ce este vorba. Hainele confecționate din materiale grele sau groase, pot fi extrem de incorfortabile vara, iar purtarea lor poate deveni un chin.

Alegând materiale potrivite pentru zilele călduroase de vară, trebuie să te axezi în primul rând pe calitatea și grosimea acestora. Un material de vară trebuie să fie ușor, să se usuce rapid și să lase pielea să respire. Materialele precum bumbacul sau inul sunt cele mai potrivite pentru îmbrăcămintea de vară, inclusiv tricourile barbatesti, tocmai datorită faptului că sunt ușoare și răcoroase. 

Vara este mereu prea scurtă, așa că este important să profiți de orice moment. Purtarea celor mai bune haine te va ajuta să te bucuri de aer liber și de toate activitățile pe care ți le-ai propus.

Iată care sunt cele mai importante materiale folosite pentru realizarea hainelor de vară. 

Bumbacul

Există un motiv pentru care bumbacul este atât de apreciat pentru hainele de vară. Fiind o fibră naturală, permite aerului să circule și să se deplaseze liber prin țesătură, asigurând un flux care usucă zonele umede ale corpului. Un bumbac ușor, de bună calitate, absoarbe umezeala, permițând o răcorire rapidă. 

Bumbacul este disponibil într-o mare varietate de stiluri și culori. Nu doar că este ieftin și extrem de ușor de găsit, dar este, de asemenea, ideal pentru a fi purtat atunci când temperaturile sunt ridicate. Bumbacul este moale, respirabil, permițând căldurii emanate de corp să se elimine rapid. Dezavantajul bumbacului este că se șifonează destul de ușor, dar este un impediment care aproape nu contează pe lângă toate calitățile pe care le prezintă. 

Inul 

Este un alt material de top pentru realizat haine destinate sezonului cald. Este foarte ușor, iar țesătura este rară, ajutând la dispersarea rapidă a căldurii emanate de corp, Absoarbe la rândul lui multă umezeală și se usucă rapid, menținând corpul răcoros și uscat. Inul are un aspect destul de rigid, dar acesta poate fi și un avantaj, deoarece nu se lipește de corp. De asemenea, se șifonează rapid, dar este o caracteristică universal acceptată și considerată a face parte din farmecul aparte al acestui material natural. Hainele confecționate din in este ideal să fie duse la curățătoria chimică, deoarece apa le poate micșora dimensiunile și le poate strica forma. 

Denimul

Este realizat din bumbac natural, care are o țesătură foarte deasă. Cu toate acestea, denimul nu împiedică corpul să respire, din acest motiv este foarte recomandat pentru hainele de vară. Denimul tinde să fie o țesătură mai grea, din acest motiv este preferat pentru realizarea pieselor vestimentare care se îmbracă în partea de jos a corpului, cum ar fi pantalonii sau fustele. Există și rochii realizate din denim, în timp ce bluzele sau cămășile sunt mai puține. 

O altă caracteristică la care trebuie să fii atent, este culoare deschisă și tratarea hainelor cu substanțe care oferă protecție solară. 

Indiferent de materialul pe care îl vei alege pentru hainele de vară, vei sesiza că cele mai populare sunt acelea în culori deschise. Asta deoarece culorile închise absorb mai multă căldură, crescând disconfortul cu care te confrunți în zilele călduroase de vară. Așadar, îmbrăcămintea albă sau pastelată este o alternativă mai bună decât hainele bleumarin sau negre. 

Un detaliu important se referă la radiația UV a soarelui. Deoarece lumina UV a fost asociată cu îmbătrânirea prematură a pielii și chiar cu cancerul de piele, este important să alegi haine care îți oferă o protecție cât mai mare împotriva soarelui. 

Foto: Piqsels.comVIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!