(P) Cum să alegem un cămin de bătrâni pentru părinții sau bunicii noștri

(P) Cum să alegem un cămin de bătrâni pentru părinții sau bunicii noștri
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 23 Octombrie 2020
Data actualizare: 23 Octombrie 2020
Un cămin de bătrâni trebuie să fie un spațiu primitor ce oferă siguranță, liniște, relaxare și o atmosferă prietenoasă și familială, pentru ca vârstnicii să nu se simtă niciodată singuri.

Un cămin de bătrâni trebuie să fie un spațiu primitor ce oferă siguranță, liniște, relaxare și o atmosferă prietenoasă și familială, pentru ca vârstnicii să nu se simtă niciodată singuri. Aici, bătrânii ar trebui să se bucure de activitățile care le fac plăcere, într-un cadru și într-o ambianță specifică vârstei lor, iar în contextual actual să se respecte bineînțeles măsurile de prevenire a răspândirii noului Coronavirus. Căci, purtarea echipamentului corespunzător (măști, mănuși, halate și papuci de protecție) de către toți angajații/colaboratorii și respectarea tuturor măsurilor de prevenție împotriva răspândirii COVID-19, fac dintr-un astfel de centru un mediu sănătos și sigur în care bătrânii sunt îngrijiți, cu blândețe, în mod adecvat.

Un cămin de bătrâni este un loc unde vârstnicii primesc îngrijire şi se bucură de confortul dorit. Într-un astfel de cămin, părinții sau bunicii noștri pot și ar trebui să beneficieze de asistență medicală și psihologică permanentă, dar și de servicii medicale personalizate pentru cei care suferă de anumite afecțiuni.

Atunci când alegem un cămin de îngrijire pentru bătrâni trebuie să fim atenți și la facilitățile oferite, astfel acesta ar trebui să dispună de cele mai bune condiții de cazare, atenția cuvenită și supravegherea continuă oferită de un personal cu experiență în îngrijirea persoanelor în vârstă.

De asemenea, ar fi de preferat ca imobilul să aibă camere dotate cu mobilier nou, televizor, aer condiționat și internet, iar acolo unde se impune căminul să dispună de mobilier specific persoanelor cu probleme motrice, iar bătrânii să poată alege să se cazeze în camere cu 1, 2, 3 sau chiar 4 paturi. Grupurile sanitare să fie curate, spațioase și să dispună de toalete, chiuvete și bideuri moderne, de cea mai bună calitate.

Un astfel de cămin de bătrâni este "Acasă la bunici", un centru de îngrijire şi asistenţă medicală a bătrânilor, care se află la 10 minute de centrul Bucureştiului şi asigură condiţii deosebite pentru ca vârstnicii să se bucure de siguranţă, atenţie şi confort. 

Căminul Acasă la bunici este situat în Bld. Pieptănari nr. 66A, sector 5, într-un imobil nou şi modern.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies