(P) De ce să alegeți o ușă de garaj de calitate

(P) De ce să alegeți o ușă de garaj de calitate
Citeste mai mult despre: usa garaj, usi de calitate,
Data publicarii: 09 Iulie 2021
Data actualizare: 09 Iulie 2021
Ușa de garaj este un detaliu important de care trebuie să țină cont toți cei care locuiesc la casă și au alături garajul în care își țin la adăpost mașina. Ușa de garaj trebuie să fie în primul rând rezistentă pentru a oferi siguranță, dar în același timp și aspectul său este la fel de important, făcând parte din designul general al locuinței.

Ușa de garaj ocupă o proporție destul de mare (chiar până la 20%) din suprafața totală a fațadei, așadar atunci când alegi o ușă de garaj ai grijă ca această să fie una de calitate din toate punctele de vedere. Funcționalitate acesteia este un alt criteriu important pe care cei care au nevoie de o ușă de garaj îl iau în calcul.

Tocmai datorită acestor criterii pe care nimeni nu le poate ignora, producătorii de uși de garaj au venit pe piață cu modele diferite atât din punct de vedere tehnic, cât și estetic.

La ce să te uiți când alegi o ușa de garaj pentru a beneficia de calitățile acesteia:

Înainte de alege o ușa de garaj, trebuie să știi că există mai multe tipuri de uși de garaj: uși de garaj cu aripi, uși de garaj industriale, uși rulante de garaj, uși secționale de garaj, uși pliabile de garaj.

Tipul de izolație termică necesar

Culoarea și designul ușii astfel încât să se potrivească cu designul general al casei

Rezistența și nivelul de siguranță pe care îl oferă

Modul de acționare - vertical/orizontal/culisant

Dimensiunea ușii de garaj

Ușa de garaj de calitate: cum o alegi

Care sunt principalele caracteristici pe care trebuie să le iei în calcul în momentul în care te decizi să cumperi ușa de garaj cea mai potrivită nevoilor tale:

Siguranță, criteriul esențial

Ușa de garaj trebuie să fie în primul rând rezistentă și să ofere siguranță. Ușa de garaj este practic a doua intrare în casă și dacă nu este suficient de rezistentă poate fi cea mai simplă metodă prin care infractorii pot pătrunde în locuință. Dar și rezistența în fața factorilor externi, cum ar temperaturile extreme sau alte evenimente neprevăzute, cum ar fi o inundație sau un incediu în apropiere, este importantă. Așadar, alege o ușa de garaj care știi că te va face să te simți în siguranță în propria casă. Dintre diferitele tipuri de uși de garaj care există, ușa de garaj secționala este cea mai sigură din punct de vedere al utilizării doarece poate fi dotată cu cele mai multe sisteme de siguranță.

Designul ușii de garaj

Când te gândești la un garaj, poate primul lucru care îți vine în minte sunt acele garaje de altădată din beton și cu uși metalice, în care oamenii își țineau la adăpost mașinile. Casele moderne de astăzi au garaje care sunt adevărate anexe ale locuinței principale și în care pot fi ținute atât mașinile, dar și alte lucruri încă funcționale din casă. Așadar, garajul are un rol important și bine definit în întreg ansamblul casei. De aceea, estetica ușii de garaj este importantă și trebuie să se potrivească cu designul casei și gardului, acolo unde acesta există. Mulți aleg asocierea vizuală a ușii de garaj cu tâmplăria sau acoperișul, dar există și alte variante, tocmai pentru că și modelele de uși de garaj sunt din ce în ce mai multe.

Modul de deschidere

Ușa de garaj poate fi cu acționare manuală și cu acționare automată. Va trebui să te decizi care este pentru tine cea mai confortabilă metodă, în funcție de stilul tău de viață și bugetul pe care vrei să îl aloci pentru acest lucru. Este important să știi că atunci când optezi inițial pentru ușa de garaj cu acționare manuală, ai posibilitatea să treci la o ușă automată care se deschide cu telecomandă, condiția este să iei în calcul de la început acest lucru și să lași spațiul necesar trecerii la acest tip de acționare.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies