(P) Mașina ta merită o baterie nouă ca parte din pregătirile pentru sezonul rece!

(P) Mașina ta merită o baterie nouă ca parte din pregătirile pentru sezonul rece!
Autor: Maria Rusu
Data: 01 Septembrie 2020
Îți vine să crezi că vara s-a încheiat? Suntem siguri că și tu consideri că a trecut mult prea repede și ai mai fi vrut să te bucuri de câteva zile din cel mai frumos anotimp al anului. Din fericire, temperaturile pentru luna septembrie se anunță ridicate, așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani: putem spune că este o vară extinsă.

La trecerea dintre anotimpuri, oamenii simt anumite schimbări, la fel ca și celelalte viețuitoare și poate părea incredibil, dar și mașinile se resimt. După trei luni în care toate componentele au stat la temperaturi ridicate, iar unele s-au dilatat pentru a funcționa la parametri optimi, acum este momentul ca mașinile să înceapă să se ,,simtă” iar bine. 

Vei observa anumite schimbări, mai ales dacă nu vei mai folosi aerul condiționat atât de des, chiar și caroseria ți se va părea că arată altfel. Apropo de caroserie, deoarece toamna bate vântul foarte tare, antrenează praf, resturi și frunze, ar fi bine să îți iei câteva măsuri de protecție astfel încât vopseaua să rămână intactă. Cel mai la îndemână este să îți răsfeți mașina cu o ceară auto de calitate. Aceasta va forma o peliculă protectoare pe caroserie, care va respinge apa și inclusiv contaminanții (praf de exemplu). Astfel, nu va fi nevoie nici să speli mașina mai des și nici nu te vei mai îngrijora că vopseaua s-ar putea mătui. Poți face personal această operațiune sau nu ai timpul necesar ori răbdare, poți merge la orice spălătorie. 

În afară de pregătirile ce țin de caroserie, ar fi bine să verifici componentele mașinii și accesoriile. Toamna și iarna vei folosi foarte des ștergătoarele, așa că achiziționeză un nou set de ștergătoare în fiecare an. Astfel, vei proteja parbrizul de zgârieturi și te vei bucura de vizibilitate fără zgomote enervante. 

Fără îndoială, una dintre cele mai importante pregătiri pentru sezonul rece este verificarea și schimbarea bateriei. Este cunoscut faptul că în sezonul rece, foarte multe mașini nu mai pornesc din cauza bateriei care se defectează. Ca să nu ai emoții și să treci peste iarnă fără a-ți suna prietenii la prima oră a dimineții pentru a te ajuta să pornești mașina, cel mai bine este să schimbi bateria, mai ales dacă știi că este veche. 

Poți comanda baterii auto noi dintr-un magazin online de specialitate și astfel te vei bucura de cele mai bune prețuri și produse. Având în vedere că bateriile din noua generație pot rezista până la cinci ani dacă sunt folosite corespunzător, nu este deloc un efort financiar achiziționarea unui astfel de produs. În plus, alegând o baterie nouă, ajuți mașina din toate punctele de vedere și previi defectarea anumitor componente electrice. 

Așadar, îți recomandăm să începi cât mai curând pregătirea mașinii pentru sezonul rece. Cel mai simplu este să inspectezi mașina și să îți faci o listă cu toate piesele auto ce trebuie schimbate. Îți garantăm că va fi cea mai bună decizie pe care ai luat-o în ultima perioadă! 

În încheiere, am vrea să știm când ai schimbat ultima dată bateria auto! 

FULLSCREEN
(P) Mașina ta merită o baterie nouă ca parte din pregătirile pentru sezonul rece!
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies