(P) Studiu 2019: Românii vor să facă mai mult sport, însă timpul nu le permite

(P) Studiu 2019: Românii vor să facă mai mult sport, însă timpul nu le permite
Data: 28 Noiembrie 2019
Stilul de viață contemporan propune o alimentație haotică, foarte multe ore petrecute în trafic, muncă sedentară și puțină vreme rămasă la dispoziție pentru odihnă și relaxare.

Astfel, tot mai mulți români se văd puși în imposibilitatea de a gestiona cele 24 de ore ale unei zile în așa fel încât să poată să și lucreze, dar să își și mențină corpul sănătos. Finalul unei zile de muncă aduce cu sine oboseală și stres pentru majoritatea românilor, iar încercările acestora de a desfășura activități pentru evoluția personală, fie ea fizică sau intelectuală, sunt de multe ori sortite eșecului. 

De altfel, un studiu efectuat recent a demonstrat că 83% dintre români ar dori să facă mai mult sport, dar timpul nu le permite să integreze activitățile de acest fel în programul lor, și așa aglomerat. Totuși, există modalități prin care ai putea reuși să faci mișcare, chiar dacă ai la dispoziție doar foarte puțin timp pe parcursul săptămânii. Cum poți face asta? 

Antrenează-te acasă

Mersul la sala de fitness sau la orice arenă destinată activităților sportive poate implica timp petrecut pe drum, cheltuieli destul de mari, dar și necesitatea de a apela la un antrenor personal, care să te ajute să stăpânești disciplina pe care vrei să o practici. Pentru a evita aceste eforturi, ai posibilitatea de a te antrena acasă. Poți face mișcare și dimineața, înainte de a pleca la serviciu, iar echipamentul necesar este foarte accesibil. Dacă ai nevoie de haine, poți cumpăra treninguri pentru bărbați de toate mărimile, chiar online, dar poți să achiziționezi și băncuțe, gantere, saltele speciale pentru yoga sau kettlebell-uri. Prețurile nu sunt deloc exagerate, iar pe termen lung vei observa că investiția o să fie amortizată, dacă faci o comparație între costul unui abonament lunar la o sală de sport și suma investită în propriile tale echipamente. 

Dacă partea referitoare la teorie și execuția mișcărilor te sperie, atunci trebuie să știi că poți găsi online foarte multe programe de fitness ori yoga, pentru orice nivel, inclusiv pentru începători. De asemenea, există tutoriale video în cadrul cărora instructori sau pasionați de sport te învață cum să execuți corect mișcările, în așa fel încât să nu te accidentezi. 

Fă sport dimineața

Dacă programul tău de muncă implică lucrul pe parcursul zilei, cu siguranță ai majoritatea orelor ocupate cu serviciul, iar drumul consumă și el o cantitate de timp semnificativă. La finalul zilei, te simți obosit și nu ai dispoziția necesară pentru a efectua alte activități, precum cele de natură sportivă, și tot ce vrei să faci este să te odihnești. De altfel, sportul implică, în primul rând, disciplină, iar pentru a dezvolta disciplina este necesar să fii consecvent și să nu abandonezi mișcarea atunci când nu te simți într-o dispoziție bună pentru a o efectua. 

Dacă știi că rutina ta zilnică te predispune la oboseală și la tendința de a abandona ideea de a face sport, după ce termini ziua de muncă, este de preferat să te concentrezi pe efectuarea acestui tip de activitate înainte ca programul de lucru să înceapă. Astfel, dimineața devine o perioadă a zilei foarte bună pentru a face mișcare. Majoritatea sălilor de sport se deschid devreme, unele chiar începând cu ora 6, așa că poți merge să faci mișcare dis-de-dimineață. 

Beneficiile acestei opțiuni încep cu reglarea programului de somn, pentru că dacă te trezești devreme, nu vei mai adormi la ore târzii. De asemenea, activitatea fizică desfășurată dimineața te va încărca cu energie pentru tot restul zilei. Vei avea o stare psihică mai bună și vei reuși să te concentrezi mai bine la ceea ce ai de făcut. 

Sportul reprezintă o activitate esențială pentru buna funcționare a organismului uman, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere al sănătății psihice. Dacă programul nu îți permite să dezvolți disciplina necesară pentru a merge la sala de sport după ce termini programul de muncă, poți să efectuezi exerciții acasă sau să mergi la sală de dimineață. 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO