(P) Tablouri create cu efort propriu - cum se pot relaxa copiii și adulții pictând?

(P) Tablouri create cu efort propriu - cum se pot relaxa copiii și adulții pictând?
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 16 Septembrie 2020
Data actualizare: 16 Septembrie 2020
În lumea în care magazinele abundă în opțiuni de tip decorațiuni interioare, să creezi unul cu efort propriu este poate una din satisfacțiile cele mai mari. Este posibil așa ceva, iar procesul în sine nu este unul greoi deloc. Se numește pictură pe numere și vine cu un concept ce practic te provoacă să îți depășești limitele clasice - cum sună să îți creezi propriul tablou, să pictezi și rezultatul să fie unul perfect?

Conceptul este unul de influență americană și are la bază principiul lucrului făcut de unul singur - DIY cum spun americanii. Este mai simplu decât am crede și mai satisfăcător decât pare. Kiturile necesare pentru această aventură a culorii și a picturii sunt disponibile în eshop-ul picturapenumere.ro.

Ce presupune pictura pe numere

Pentru a fi cât mai aproape de realitatea picturii ca formă de artă, pictura pe numere este realmente o schiță numerotată pe o pânză de canvas. Pictura în sine poate avea o tematică diferită, de la picturi pe numere din natura până la cele cu animale, portrete și nu numai. Aici ține de preferințe, iar din cadrul eshop-ului amintit pot fi alese variante din categorii precum flori, peisaje, clădiri sau orașe, păsări și multe altele. Altfel spus, varietate pentru toate gusturile și categoriile de vârstă, căci sunt recomandate și copiilor.

Fiecare spațiu din schiță corespunde unui număr, care la rândul său identifică o culoare. Doar această simplă corespondență este ghidul pictorului amator. Aplicând culoare în spațiile bine delimitate și bucurându-vă de experiența în sine puteți realiza un tablou perfect.

Interesant este că tot acest proiect a fost gândit astfel încât să nu încurce prea mult, să nu necesite neapărat pregătire prea multă. Rapid, curat și practic este definiția. Astfel, culorile nu sunt necesar a fi diluate, ci utilizate direct din micile recipiente în care vin ambalate individual. Nu se usucă, nu se întăresc și sunt suficiente pentru o bună acoperire și eventual retuş dacă este necesar. Kitul conține toate accesoriile: 3 pensoane de dimeniuni diferite și tot setul de culori.

Terapie prin culoare și lucru manual

Dacă ați încerca pictura pe numere Arborele Vietii sau cu orice altă tematică, v-ați da seama din primele secunde că plăcerea în sine de a picta este motivul pentru care vă doriți să finalizați lucrarea. Nu doar rezultatul final, al unui tablou ce poate fi expus drept decor al casei vă animă, ci și procesul în sine.

Chiar dacă în aparență este o activitate statică și nimic ieșit din comun, în realitate vorbim despre efecte multiple ale acestei terapii prin culoare și lucru manual. Vă destresează, vă detașează de cotidian, o eliberare pe care ne-o dorim cu toții din când în când. Un refugiu, un timp exclusiv personal sau de ce nu chiar o activitate pentru doi ori în familie, pictura pe numere merită încercată.

Pentru comenzi magazinul online picturapenumere.ro oferă transport gratuit, livrare rapidă oriunde în țară. Din selecția de picturi disponibile puteți alege tematica dorită, dar în limita stocului disponibil. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies