Raed Arafat nu ia în calcul carantinarea României: „Totul depinde de respectarea regulilor”

Raed Arafat nu ia în calcul carantinarea României: Totul depinde de respectarea regulilor
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 31 Octombrie 2021
Data actualizare: 31 Octombrie 2021
România trece prin cea mai neagră perioadă de la debutul pandemiei de coronavirus, iar în ultimele săptămâni au existat tot mai multe persoane care au vorbit despre carantinarea totală a țării.

Inclusiv medicul Alexandru Rafila a afirmat că, pentru o lună, România ar trebui să intre în carantină și persoanele să nu mai aibă voie să iasă din case, pentru ca numărul de noi cazuri de COVID-19 să scadă. Însă, zilele trecute Raed Arafat a afirmat că această măsură, a carantinării toate a României nu a fost luată în calcul de către autorități.

„Nu este un scenariu pe care să îl luăm în calcul în acest moment. Ştiţi că am luat măsurile pe care le avem acum, care sunt destul de serioase dacă se aplică, şi vedem că totuşi am ajuns la un platou. Să vedem dacă ţine şi dacă începe să coboare şi care este situaţia. Dar carantinarea totală, în care să stea toată lumea, să închidem toată economia, nu s-a luat în discuţie, adică nu s-a luat în considerare să se facă la acest moment. S-a preferat crearea unor posibilităţi de a permite unele activităţi persoanelor protejate şi în care riscul să facă o formă gravă a bolii este mai mic, riscul să transmită este mai mic. Bineînţeles, aici sunt şi persoane care nu mai au acces la anumite activităţi temporar. Este adevărat că este o chestiune temporară. Asta este măsura care s-a ales faţă de a avea o măsură radicală naţională, în care toată lumea să stea acasă şi să nu iasă nimeni decât pentru unul sau două-trei motive care sunt premise. Cel puţin la acest moment, vedem că creşterea este încetinită, este oprită, avem platoul, să vedem ce înseamnă dacă va fi scădere, dacă va rămâne un platou pentru o perioadă mai lungă acolo, la 12.000, 13.000, 14.000 de cazuri pe zi, pentru că impactul acestor cazuri este destul de serios în continuare pe terapie intensivă. Totul depinde de respectarea regulilor”, a spus Raed Arafat.

foto: Agerpres

Vezi și: Topul costumelor de Halloween purtate de vedete
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies