• PRO TV
  • Scriitorii americani care au anticipat epidemia de coronavirus în 1981 și 2008

Scriitorii americani care au anticipat epidemia de coronavirus în 1981 și 2008

Scriitorii americani care au anticipat epidemia de coronavirus în 1981 și 2008

Știm deja că viața bate filmul, însă ficțiunea este capabilă uneori de predicții uluitoare. Un scriitor american a pomenit încă din 1981 de o criză medicală mondială, pornită din orașul chinez Wuhan.

Autorul de romane fantasy, mister și science fiction Dean Koontz este azi cel mai solicitat scriitor. Americanul este considerat vizionar, după ce a prevăzut încă din 1981 epidemia de coronavirus, în cartea sa The Eyes of Darkness (Ochii Întunericului).

În acest roman, Dean Koontz pomenește de o armă biologică creată în laboratoarele de la Wuhan (China). Botezat Wuhan-400, virusul ucigaș pomenit în carte avea scopul de a infecta o țară întreagă în cel mult 12 ore.

Autorul vorbește despre virusul creat în laborator ca de o „armă perfectă”, care atacă doar ființele umane. Virusul avea o rată de deces de 100% și putea supraviețui în afara corpului uman doar 60 de secunde.

„Ei numesc chestia asta Wuhan-400 pentru că a fost creată în laboratoarele lor de recombinare genetică de la periferia orașului Wuhan. Wuhan-400 este o armă perfectă. Afectează doar ființele umane. Nicio altă creatură nu poate să o ia. Și, ca sifilisul, nu poate rezista în afara corpului uman mai mult de un minut, ceea ce înseamnă că nu poate contamina lucrurile sau locurile în întregime cum o face antraxul sau alte microorganisme agresive”, scria Koontz.

FOTO: Getty Images

Coronavirusul din zilele noastre poate sta pe obiectele din jurul nostru până la 4 zile, după cum au menționat specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății.

Citește și: Mituri despre coronavirus, spulberate de specialiști. Ce se întâmplă cu virusul odată cu încălzirea vremii

Epidemia de coronavirus, prezisă într-o altă carte din 2008

Mulți ani mai târziu, epidemia de coronavirus a fost aticipată de scriitoarea Sylvia Browne în volumul End of Days: Predictions and Prophecies about End of The World (Sfârșitul zilelor: Predicții și profeții despre sfârșitul lumii).

FOTO: Michèle Robidoux (Facebook)/Getty Images

În vârstă de 77 de ani, autoarea a pretins de-a lungul vieții că are abilități psihice și de medium. În 2008, ea a menționat în cartea ei că în jurul anului 2020 va izbucni o epidemie care va afecta toată planeta. 

„În jurul anului 2020, o boală severă ca pneumonia se va răspândi pe glob atacând plămânii și tubii bronșici, care va rezista oricărui tratament cunoscut. Aproape la fel de deruntant ca boala în sine va fi faptul că va dispărea la fel de abrupt cum a apărut, va ataca din nou peste 10 ani, ca apoi să dispară complet”, scria în cartea sa Sylvia Browne.

Însă, cele două cărți sunt pură ficțiune, spun autorii lor, și nu au nicio legătură cu evenimentele care le trăim azi.

Fotografii: Getty Images/Shuterstock

Vezi și VIDEO: Doctor de bine - Informaţii utile despre coronavirus

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni