• PRO TV
  • Trenduri în materie de design interior pentru 2022! Cum ar trebui să arate locuința ta în noul an

Trenduri în materie de design interior pentru 2022! Cum ar trebui să arate locuința ta în noul an

Trenduri în materie de design interior pentru 2022! Cum ar trebui să arate locuința ta în noul an

Specialiștii în amenajări interioare anunță că tapetul se menține pe o pantă ascendentă în 2022, românii optând din ce în ce mai mult pentru decorarea locuințelor în moduri cât mai personale și mai îndrăznețe.

Oana Vlădilă,  care este arhitect, ne-a vorbit despre tendințele pentru nou an, afirmând că, deoarece oamenii petrec tot mai mult timp acasă, lucratul din propria locuință devenind deja o normalitate, aceștia încep să privească spațiul din jur ca pe o extensie a lor: „Casa capătă valențe trecute cu vederea până acum, devenind atât o oază de liniște și de relaxare, un instrument care ne conectează cu noi înșine, cât și o sursă de inspirație și un spațiu al creativității și al productivității. Aceste cerințe dau naștere unor tendințe în materie de tapet, fiecare acoperind câte o nevoie, născând câte un sentiment diferit”.

Trendul vegetal-tropical, în fruntea tendințelor în 2022

Situat în topul preferințelor clienților în 2021, tapetul cu motive vegetale continuă să predomine și tendințele noului an. „Cred că oamenii simt mai mult ca niciodată dorința de conexiune. Tapetul cu elemente botanice aduce natura la interior și oferă un aer fresh în mijlocul junglei urbane. Modelele și printurile tropicale, cu frunze exotice și supradimensionate, creează impresia unei grădini verticale, care vibrează de viață și de energie”, afirmă Oana Vlădilă, co-fondator al Casei de tapet VLAdiLA.

Motive geometrice pentru amenajări minimaliste 

O altă tendință recurentă sunt tapetele realizate în tușe minimaliste, cu elemente grafice. Acestea oferă dinamism și ritmicitate, creând o atmosferă intimă și elegantă, cu note îndrăznețe. Grație varietății modelelor și a valorii estetice deosebite, tapetele realizate în acest stil complimentează cu succes amenajările de tip industrial.

„În funcție de paleta cromatică și de pattern-urile alese, tapetele pot oferi energie sau pot induce o stare de relaxare. Pentru cea din urmă, recomandăm alegerea unui tapet uni, fie cu o textură care imită pânza, în nuanțe pastelate, fie cu elemente subtile și armonioase, pentru o senzație de bine, de căldură și confort. Acestea creează un decor ambiental, difuz și delicat, în culori plăcute, cu efect liniștitor”, mai spune arhitectul.

La polul opus față de curentul minimalist, tapetele în stilul modelelor decorative creează spații eclectice și îndrăznețe, în care luxul, rafinamentul și eleganța se întâlnesc și se întrepătrund. Acest tip de tapet devine cu ușurință un punct focal în orice locuință, îndemnând vizitatorii la încântare și admirație.

Tapetul pentru copii, o alegere populară în 2022

Oana Vlădilă este completată și de Dragoș Vlădilă, fondatorul Casei de tapet VLAdiLA, care afirmă că fiecare model din colecțiile pentru copii spune o poveste diferită. Împreună cu imaginația celor mici, care nu cunoaște limite, fiecare tapet dă naștere unui univers magic, în care detaliile creionate prind viață, devenind parteneri de joacă și de visare: „Dragostea pe care o simțim față de ceea ce am ales să facem ne determină să creăm majoritar prin mijloace clasice, manual, cu pensule, acuarele și pasiune pentru meșteșug. Ne dorim să ajungem în casele oamenilor atât prin dragostea față de frumos, cât și prin grija și respectul nostru față de natură. De aceea folosim în procesul de producție doar materiale ecologice și reciclabile, pe care sunt imprimate cerneluri certificate, non-toxice și vopseluri pe bază de apă”.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni