Un pacient internat cu Coronavirus în București și-a povestit experiența și a vorbit despre simptome și tratament

Un pacient internat cu Coronavirus în București și-a povestit experiența și a vorbit despre simptome și tratament
Citeste mai mult despre: coronavirus, pacienti, pandemie,
Data publicarii: 15 Martie 2020
Data actualizare: 15 Martie 2020
Bogdan Aron este pacientul cu numărul 24 diagnosticat în România cu Coronavirus și, pentru a putea ajuta cât mai mulți oameni să înțeleagă ce înseamnă COVID-19 și să își ia măsuri de precauție, și-a spus povestea pe rețelele de socializare și în presa. 
Pe data de 11 martie, tânărul publica următorul mesaj pe Facebook:

"Bună dimineață, prieteni,

La ora la care scriu acest mesaj sunt internat la Victor Babeș cu diagnosticul confirmat de coronavirus. Am ajuns în urmă cu aproximativ 1 ora, după ce am așteptat ambulanță 12 ore.

Luni seară am făcut febra 39.2, iar medicii de la Matei Bals mi-au făcut și testul de coronavirus. Fusesem în Londra între 25-27 februarie, dar până zilele trecute Marea Britanie nu era considerată o zona cu risc. Prin urmare toată lumea a crezut că șansele de a fi infectat sunt minime. Inclusiv eu. M-am izolat la domiciliu în așteptarea rezultatului.

Rezultatul l-am aflat din presă. În jurul orei 17:30 am citit că: “Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în dată de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.”

Era o șansă bună să fiu cazul 7 din 10 martie. Însă pe mine nu mă anunțase nimeni nimic. Am sunat la toate numerele pe care le-am găsit și am vorbit cu toate persoanele despre care știam că ar putea avea chiar și o minimă informație. Voiam evident să aflu dacă într-adevăr era vorba despre mine. N-am aflat nimic. După zeci de telefoane pe care le-am dat eu la toate numerele oficiale puse la dispoziție, am fost sunat la 2 ore după ce aflasem informația din presă. Mi s-a confirmat că sunt pozitiv și am fost informat că urmează să vină o salvare (acea “izoleta”) să mă preia.

Am așteptat 12 ore salvarea. În acest timp am vorbit sper cu toți oamenii cu care am fost în contact în ultimele 2 săptămâni. Le-am recomandat să ia legătură cu DSP, să sune la numărul 0800 800 358 sau la 112 în funcție de caz. Îmi doresc din tot sufletul că toată lumea să fie în regulă.

Deși în povestea mea de până acum am întâlnit multe probleme (pe o parte le-am enumerat) și multă lipsa de empatie din partea unor autorități, am încredere în medici și cred că aplicând măsurile corecte o să fie bine. Voi încerca să trimit feedback-ul meu cât mai detaliat către persoanele care pot schimbă ceva chiar și în al 11-lea? ceas. Sunt multe lucruri care scârție când vorbim despre comunicarea cu pacientul, relația cu 112, relația cu autoritățile care se ocupă de problema. Medicii și asistentele de la Matei Bals și Victor Babeș s-au comportat până acum exemplar. Au fost cu toții empatici și dornici să ajute.

Altfel, pare că parascovenia asta e mai contagioasă decât credeam. M-am gândit și eu: “N-o să fiu chiar eu afectat”. Nu sunt în măsură să dau sfaturi complexe despre coronavirus, dar stați în casă. Lucrați de acasă în măsură în care puteți. Aplicați tot ceea ce va îndeamnă medicii. Protejați-i pe cei dragi. Mulți dintre cei care se ocup de problema par a fi buni profesioniști, dar la fel pare și că limitele sistemului sanitar sunt încercate la 29 de cazuri. Nu știu ce se va întâmplă dacă acest număr va crește. Și pare că va crește. Prin urmare, faceți orice că să evitați să va îmbolnăviți voi sau să-i îmbolnăviți pe cei dragi.

Am vorbit deja cu cei din familie și cu prietenii. Ei sunt în izolare la domiciliu și o parte au făcut deja testele. Îi iubesc și sper să le fie bine.

Colegii mei de la 2Performant sunt toți în izolare la domiciliu. Îmi pare rău că i-am pus și pe ei și pe familiile lor în situația asta. Sper din toată inima să fie sănătoși pentru că asta e cel mai important. Sunt convins că se vor descurcă de minune să ducă pentru următoarele săptămâni povestea mai departe și remote. #theshowmustgoon
Vor reveni ei cu detalii oficiale și alte informații în orele, zilele și săptămânile următoare. Mă voi întoarce și eu alături de ei măcar remote imediat ce sănătatea îmi va permite și voi avea acceptul medicilor.
Sper să-mi revin cât de repede și mă rog că toată lumea să fie bine. Însă nu cred că va fi așa dacă nu ia fiecare măsuri în momentul asta. #ACUM

Aveți grijă de voi și de ai voștri,"Pentru revistabiz.ro, Bogdan Aron a detaliat, într-un interviu amplu, cum s-a confruntat cu această problemă. Legat de starea fizică, a precizat că ”fizic mă simt bine, provocarea a fost mai degrabă psihică și a fost amplificată de panica și de haosul din jur. Aș vrea în primul rând să vă spun că asemănarea cu gripa există, simptomele sunt cam aceleași – din câte mi le amintesc, pentru că n-am mai fost gripat de mult timp. De mai mulți ani mă vaccinez antigripal. DAR, și o zic foarte serios, cred că e un mare pericol să ne liniștim cu gândul că “e o gripă, am mai avut gripe, o să treacă…!”

În cel mai recent mesaj publicat pe Facebook pe 15 martie, Bogdan spune că starea lui de sănătate e una bună și scrie că: 
 
“Astăzi sunt bine, fără simptome. În câteva zile, dacă nu revine febra, pot face testele și dacă ies negative merg acasă.”

PE PRO TV PLUS PUTEȚI AFLA INFORMAȚII DESPRE NOUL CORONAVIRUS:
FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies