• Emisiuni
  • Vocea României
  • Stefan Gheorghiu-Milicin, CEO-ul de la "Vocea Romaniei". Concurentul incearca sa repuna pe picioare o companie de zeci de milioane de euro

Stefan Gheorghiu-Milicin, CEO-ul de la "Vocea Romaniei". Concurentul incearca sa repuna pe picioare o companie de zeci de milioane de euro

Stefan Gheorghiu-Milicin, CEO-ul de la "Vocea Romaniei". Concurentul incearca sa repuna pe picioare o companie de zeci de milioane de euro

Stefan Gheorghiu-Milicin, noul CEO adus de fondurile straine de investitii la dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Constractor sa redreseze compania care se afla in pragul insolventei, este concurent la "Vocea Romaniei".

Gheorghiu a fost remarcat de Loredana Groza, care l-a luat in echipa proprie. El va trebui in urmatoarele luni sa-si imparta timpul intre restructurarea Impact si antrenamentele pentru show-ul difuzat de ProTV.

Mai multe fonduri de investitii straine au cumparat in ultimii ani pachete de actiuni de la fondatorul companiei, Ioan Dan Popp, si au ajuns in prezent sa controleze impreuna peste 50% din actiuni si sa-si impuna strategia si o noua conducere. Principalele fonduri de investitii prezente in actionariatul Impact sunt suedezii de la East Capital cu 10% din actiuni, americanii de la Artio cu 8,5% si Franklin Templeton cu un pachet de 6%. Popp detine 16,5% din actiuni, scrie Ziarul Financiar.

Impact a acumulat in ultimii doi ani si jumatate pierderi de circa 44 milioane de lei (10,5 milioane de euro), dupa ce vanzarile companiei au scazut de la maximele din 2008 de 11 ori si s-au cifrat anul trecut la 13,5 milioane de lei (3,2 mil. euro).

Stefan Gheorghiu-Milicin spune ca va merge pe o strategie de redresare a companiei si vrea ca in circa un an de zile sa inceapa sa dezvolte noi proiecte imobiliare.

El spune ca activele valoroase ale Impact dau posibilitatea companiei sa fie redresata. Dezvoltatorul imobiliar detinea la data de 30 iunie active cu o valoare contabila de 392,6 milioane de lei (circa 87,2 milioane de euro), mult peste datoriile de circa 99,6 milioane de lei (22 milioane de euro) de la aceeasi data.

Citeste mai multe despre planurile lui Stefan ca CEO Impact pe www.zf.ro.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vocea României

Articole pentru emisiune Vocea României

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni