Filmarile pentru show au fost realizate in 2015, iar cei 12 concurenti, Nicolle Stanese, gazda Bake Off Romania, si cei trei jurati au lucrat intens, au gustat din cele mai bune deserturi si au simtit competitia adevarata in show-ul care va desemna cel mai bun cofetar amator din Romania. 

Panelul de jurati este format din adevarati profesionisti si specialisti in domeniul cofetariei si patiseriei. Bake Off Romania inseamna deserturi de cea mai buna calitate, atat la nivel vizual, cat si din punct de vedere gust, asa ca juriul a fost construit luand in considerare trei elemente cheie: experienta, expertiza si profesionalismul. 

Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu, cei trei membri ai juriului Bake Off Romania, sunt unii dintre cei mai experimentati profesionisti in domeniul cofetariei si patiseriei din tara, cu rezultate excelente in acest domeniu. 

Alex Stan este un expert al gustului si al complexitatii gastronomice. Pentru el atentia la detalii, chimia, imbinarea gusturilor, aromelor si a ingredientelor sunt cele mai importante atribute. Disciplina este punctul lui forte, pe care a deprins-o in multi ani de lucru intr-un laborator ce furniza deserturi pentru trei cofetarii din Paris. Determinarea si pasiunea i-au oferit lui Alex un post de sous chef in laboratorul parizian, dupa numai doi ani. Revenit in tara, Alex si-a indeplinit visul de a-si deschide propria cofetarie, prin care sa aduca calitatea frantuzeasca si complexitatea gustului mai aproape de romani. 

Simona Pope este pasionata de arta, iar viata a indrumat-o sa isi dezvolte aceasta pasiune in zona culinara. Ea este specializata pe modelaje din pasta de zahar, iar din mainile ei ies cele mai frumoase figurine. Aspectul este foarte important pentru Simona, punand accent pe modul de prezentare al unui preparat. Simona si-a consolidat tehnica in Franta, unde a urmat cursurile de specialitate de la Ecole Nationale Superieure de la Patisserie. In 2014 a castigat doua medalii, argint si bronz, la Cupa Mondiala de Gastronomie din Luxemburg, preparatele sale cucerind juriul. 

Tudor Constantinescu este pasionat de deserturi inca din copilarie. Tot de atunci a inceput sa lucreze si sa isi construiasca cariera in aceasta directie. Tudor a urmat un liceu specializat pe gastronomie si si-a facut stagiul de practica la cele mai bune cofetarii din Belgia, alaturi de chefi renumiti care l-au ajutat sa isi perfectioneze tehnica, devenind un adevarat expert in ciocolata si in deserturi rafinate. Experienta lui Tudor s-a extins apoi in alte tari din Europa, unde si-a adus aportul creativ in numeroase preparate. A continuat in Statele Unite ale Americii si apoi a facut inconjurul lumii prin meniurile semnate de el, care au fost implementate pe vasele de croaziera ce ajungeau in cele mai indepartate colturi de pe glob. 

Cei trei membri ai juriului au gustat si analizat fiecare desert realizat de concurenti pe intreaga durata a filmarilor, principalul scop fiind acela de a gasi cel mai bun cofetar amator din Romania. Cei 12 concurenti care au intrat in cortul Bake Off Romania sunt adevarati pasionati, cofetari amatori dornici sa isi impartaseasca pasiunea cu o intrega tara. Concurentii s-au luptat, in fiecare zi, uneori pana tarziu in noapte, sa convinga juratii, cu fiecare proba pe care au primit-o, ca merita sa fie castigatori. Fiecare dintre cei 12 concurenti care a intrat in concurs a pornit de la acelasi punct, si-a demonstrat priceperea si creativitatea si a incercat sa faca fata competitiei proba dupa proba, pana in momentul in care a ramas un singur concurent: cel mai bun cofetar amator din Romania! 

In curand, Bake Off Romania va aduce in casele romanilor cei mai hotarati concurenti, o gazda fermecatoare, un decor de poveste, trei jurati specializati in cofetarie si patiserie, cele mai interesante probe si cele mai inedite retete de deserturi, in cea mai dulce competitie!

Bake Off, cu titlul original The Great Bake Off, este un format BBC cu rezultate remarcabile la nivel mondial.