• PRO TV
  • Cel mai rapid pianist din lume va canta la Bucuresti! VIDEO

Cel mai rapid pianist din lume va canta la Bucuresti! VIDEO

Cel mai rapid pianist din lume va canta la Bucuresti! VIDEO

Havasi Balázs, considerat cel mai rapid pianist din lume, va oferi un spectacol grandios, cu 100 de artisti din intreaga lume, pe scena Salii Palatului din Bucuresti, pe 15 noiembrie, informeaza un comunicat al organizatorilor, Amphitrion.

Pianistul si compozitorul maghiar Havasi Balázs se va afla toamna aceasta pentru prima data la Bucuresti, in cadrul spectacolului Symphonic Red Concert Show, ce reuneste pe aceeasi scena peste 100 de artisti din intreaga lume: peste 50 de instrumentisti, un cor impresionant acompaniat de tobosari japonezi si 15 solisti.

Maiestria celui mai rapid pianist al lumii, recunoscut ca atare in noiembrie 2009 când a stabilit un record mondial, reprezinta esenta proiectului Symphonic Red Concert Show, un spectacol fascinant conceput de insusi Havasi. Recunoscut drept unul dintre cei mai talentati compozitori si interpreti ai noii generatii, detinator a sapte discuri de platina, Havasi a cautat mereu sa inoveze reteta clasica a unui concert de pian, abordând nenumarate stiluri muzicale.

Fascinat de combinatiile inedite de instrumente si culturi muzicale diferite, Havasi a construit in timp un spectacol eclectic, ce are la baza o suita impresionanta de compozitii nascute dintr-o fuziune de stiluri si sonoritati diverse, interpretate magistral de artisti reuniti din toate colturile lumii, care prin propria lor cultura reusesc sa dea o amprenta personala fiecarei partituri. Greu de incadrat in parametrii unui singur stil muzical, creatia lui Havasi este sinonima si cu aparitia unui nou gen de muzica pe care chiar managerul trupei REM l-a descris simplu drept "world classical music" - o imbinare de ritmuri clasice si pop, new wave si world music.

Symphonic Red Concert Show reprezinta una dintre cele mai grandioase productii ale momentului, in care imagini inedite insotesc trairile muzicale in timp ce sute de lumini pulseaza in ritmurile muzicii.

Una dintre cele mai mari productii muzicale gazduite vreodata de scena Salii Palatului va putea fi vazuta pe 15 noiembrie.

Sursa: mediafax

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni