• PRO TV
  • Ursul – intre comoara nationala si pacoste. Duminica, la "Romania, te iubesc"

Ursul – intre comoara nationala si pacoste. Duminica, la "Romania, te iubesc"

Ursul – intre comoara nationala si pacoste. Duminica, la "Romania, te iubesc"

De la Revolutie si pana in prezent, peste 20 de romani si-au pierdut viata si cel putin 100 au fost raniti in urma confruntarilor cu ursii.

Ceea ce trebuie precizat insa este faptul ca, vrand-nevrand, omul este cel care a provocat animalul si, implicit, atacul. „Conflictele dintre om si urs sunt de cand lumea, dar s-au intetit in anii ’90, cand proprietarii de restaurante si pensiuni s-au apucat sa ademeneasca ursii cu mancare, ca sa-i foloseasca drept atractie turistica”, declara corespondentul stirilor ProTv Anca Nastasi. 


Duminica, 3 martie, de la 18:00, intr-o noua editie a emisiunii Romania, te iubesc!, Anca Nastasi conduce telespectatorii ProTv pana in barlogul ursului, intr-un demers jurnalistic in care incearca sa raspunda la urmatoarele intrebari: reprezinta ursii un pericol public? Cine e vinovat pentru accidentele grave care s-au intamplat de la Revolutie incoace? Reuseste Romania sa protejeze ursul? si Cum isi protejeaza exemplarele vest-europenii? 

Romania nu este doar tara din Uniunea Europeana cu cei mai multi ursi, ci si cea in care au loc cele mai multe conflicte dintre aceasta specie si om. In prezent, ONG-urile estimeaza ca pe teritoriul nostru mai mormaie doar 3000 de ursi, in timp ce un studiu al Ministerului Mediului, bazat pe un calcul riguros al cercetatorilor, releva ca sunt intre 5600 si 6300 de ursi. „Incercam sa intelegem ce efect are civilizatia asupra salbaticiei si care vor fi consecintele in viitor”, spune corespondentul Stirilor ProTv Anca Nastasi. 

Informatii si imagini cu ursii din Romania gasiti si pe pagina emisiunii de pe Facebook.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni