• PRO TV
  • Au plantat impreuna peste 10 000 de copaci in ultimii 10 ani. Povestea unui nevazator si a unui barbat fara maini

Au plantat impreuna peste 10 000 de copaci in ultimii 10 ani. Povestea unui nevazator si a unui barbat fara maini

Au plantat impreuna peste 10 000 de copaci in ultimii 10 ani. Povestea unui nevazator si a unui barbat fara maini

Povestea lor a facut inconjurul lumii. Pe Jia Haixa si Jia Wenqi ii leaga o prietenie aparte. Jia Haixa este nevazator, iar Jia Wenqi nu are maini (ambele i-au fost amputate), insa aceste deficiente nu i-au impiedicat sa faca fapte bune. De mai bine de zece ani, cei doi barbati au plantat impreuna peste 10 000 de copaci pe malul unui rau din China. 

Jia Haixa si Jia Wenqi s-au cunoscut intr-o perioada in care ambii barbati nu reuseau sa isi gaseasca locuri de munca din cauza afectiunilor fizice. Conjunctura a facut ca cei doi sa se imprieteneasca si sa se completeze reciproc. Unul a deveni ochii celuilalt, iar celalalt, mainile noului sau prieten.

Despre Jia Haixa si Jia Wenqi se poate spune ca sunt cei mai neobisnuiti ecologisti. Cei doi chinezi au decis sa transforme o parcela de pamant cu o suprafata de trei hectare, situata in apropierea satului Yeli, intr-o zona verde. 

Citeste si: Un roman din Irlanda a returnat 1.500 de euro gasiti la gunoi

"Eu sunt mainile lui. El este ochii mei. Suntem buni parteneri!", a declarat Haixia

Haixia, in varsta de 53 de ani, s-a nascut cu cataracta congenitala si a orbit definitiv in anul 2 000, in urma unui accident de munca. Wenqi a ramas fara brate in copilarie, pe cand avea doar 3 ani.

Cei doi chinezi s-au cunoscut in anul 2001 si au decis ca impreuna pot supravietui. Cu ajutorul guvernului chinez, Jia Haixa si Jia Wenqi au primit aprobarea de a planta pomi in zona respectiva. Guvernul nu le-a cerut chirie, date fiind conditiile de trai ale celor doi barbati, iar acestia si-au propus sa castige bani facand o munca cinstita, de care se vor bucura si generatiile urmatoare, scrie Mashable.

Vezi imaginile aici!

"I am his hands. He is my eyes."

Posted by Mashable on Tuesday, March 31, 2015

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni