• PRO TV
  • Soseaua spectaculoasa din Romania care face concurenta Transfagarasanului si Transalpinei

Soseaua spectaculoasa din Romania care face concurenta Transfagarasanului si Transalpinei

Soseaua spectaculoasa din Romania care face concurenta Transfagarasanului si Transalpinei

Lung de 28 de kilometri, traseul care leaga Valea Bistritei de cea a Moldovei este una dintre cele mai importante atractii turistice din Bucovina. Si nu e greu de inteles de ce: peisajele iti taie rasuflarea, iar pentru amatorii de drumetie zona este un adevarat paradis.  

Transraraul este cea mai moderna sosea alpina din Romania si pe locul trei ca frumusete, dupa Transalpina si Transfagarasan. 

Mult mai scurta decat cele doua, soseaua de doar 28 de km poate fi parcursa la fel de bine pe bicicleta sau chiar pe jos. Desi traseul pare unul foarte periculos, nu este deloc asa, nici macar aici in zona unde drumul coboara dinspre cabana Rarau spre Chiril unde drumul trece chiar pe sub munte. 

Locul este perfect si pentru initierea copiilor in expeditiile montane.

"Vrem sa respiram aer curat, sa avem cateva deprinderi, sa se descurce copiii in natura", a declarat Lucretia Clatca, profesor de geografie. La Pietrele Doamnei puteti incerca un sport extrem care prinde din ce in ce mai bine in Romania: escalada, catararile pe versanti abrupti cu echipament special. In zona Raraului sunt amenajate 130 de trasee de escalada, unele ditre cele mai spectaculoase din tara, scriu cei de la Digi24.ro.

Vezi imaginile AICI!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni