• PRO TV
  • Luc Besson, cea mai nouă victimă a mișcării #MeToo. Patru femei îl acuză de viol și hărțuire sexuală

Luc Besson, cea mai nouă victimă a mișcării #MeToo. Patru femei îl acuză de viol și hărțuire sexuală

Luc Besson, cea mai nouă victimă a mișcării #MeToo. Patru femei îl acuză de viol și hărțuire sexuală

Besson e acuzat de patru femei, scrie site-ul gala.fr.

Cunoscutul cineast francez a fost acuzat de viol în urmă cu o lună de o tânără cu care a lucrat, iar acum încă trei femei au ieșit public cu acuzații de hărțuire. Astfel, o directoare de casting în vârstă de 49 de ani a declarat pentru site-ul mediapart.fr că Besson i-a cerut favoruri sexuale în repetate rânduri și că totul a culminat cu momentul în care a atacat-o în lift. De asemenea, alte două femei îl acuză pe cineast de “comportament sexual nepotrivit”. 

Regizorul neagă toate acuzațiile care i s-au adus și le-a catalogat, prin intermediul avocatului său, binecunoscutul Thierry Marembert, drept ,,fanteziste”. 

Încă nu au fost făcute publice alte detalii referitoare la ultimele trei cazuri, dar se știe că prima femeie, cea care l-a acuzat în urmă cu două luni de viol, are 27 de ani și a declarat că ea avea o relație cu regizorul în momentul presupusului viol și că nu a ieșit mai devreme cu acuzația pentru că se temea că în urma scandalului își va pierde rolurile. Ea a spus că presupusul viol ar fi avut loc în luna mai, într-un cunoscut hotel din Paris. 

Besson e cea mai importantă personalitate din cinematografia europeană care cade victimă mișcării #MeToo. 

El a fost recompensat cu mai multe premii César şi Lumière și într-un interviu declara că a început să scrie scenarii de film din plictiseală. El a spus atunci că a scris scenariile pentru capodoperele "Al cincilea element" şi "Marele albastru" pe când era adolescent.



Pe lângă faptul că e una dintre cele mai proeminente figuri ale cinematografiei europene, Besson e considerat și o figură centrală a mişcării Cinéma Du Look (pe scurt, Cinema Du Look e un stil prezent în cinematografia de la începutul anilor '80 - începutul anilor '90 și e considerat a fi fost o adevărată școală de stil, care preferă stilul în locul substanței și spectacolul în locul poveștii). 

Până în momentul acestei știri, mai mulți cineaști din industria cinematografică franceză au criticat public această mișcare, Cahterine Deneuve, spunând, de exemplu, că e ,,o mișcare foarte puritană”.

#MeToo e o mișcare care a fost deopotrivă lăudată și criticată. Dacă, pe de o parte, ea le încurajează pe femei să nu mai tolereze abuzurile și să le expună public, pe de altă parte ea încurajeză și ieșirea la rampă cu acuzații care nu pot fi susținute și care au drept rezultat distrugerea reputației celor vizați de aceste atacuri. 
 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni