• PRO TV
  • (P) Saltea ferma versus saltea moale - Avantaje si dezavantaje

(P) Saltea ferma versus saltea moale - Avantaje si dezavantaje

(P) Saltea ferma versus saltea moale - Avantaje si dezavantaje

Salteaua este cheia catre un somn bun, iar alegerea acesteia este esentiala si, de ce nu, poate fi o alegere foarte grea de cele mai multe ori.

Somnul iti afecteaza adesea calitatea vietii, iar in comert exista o gama larga de saltele de pat, insa, pe care sa o achizitionezi? Este dificil sa alegi dintre majoritatea modelelor care arata la fel, insa unele sunt mai moi si altele mai ferme.

Exista numeroase avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste achizitionarea unei saltele moi sau ferme, motiv pentru care ti-am pregatit cateva sfaturi in cazul in care nu stii de care sa alegi.

Ce inseamna o saltea buna?

Pe langa preferintele personale, o saltea ar trebui sa ofere un anumit confort coloanei vertebrale. Aceasta trebuie sustinuta in mod corespunzator pentru a evita durerile ce pot aparea dupa somn. In cazul in care ai o saltea perfecta pentru spatele tau nu vei simti nicio presiune si vei dormi fara probleme. Insa, in cazul in care salteaua este gresita, te vei trezi cu dureri de spate si foarte indispus.

Saltea moale sau ferma?

Este clar ca o saltea ferma este mai rigida la atingere, iar cea moale este mai usor de comprimat atunci cand este presiune pe ea. Saltelele sunt moi sau ferme datorita materialului din care sunt confectionate, de rigiditatea arcului sau de tensiunea generala a saltelei. Pentru a beneficia de o saltea potrivita sanatatii tale, ar trebui sa stii ca trebuie sa scoti din buzunar o suma putin mai mare.

Avantajele unei saltele ferme

Este o saltea recomandata persoanelor care nu sufera de probleme de spate. Aceasta emana mai putin stres catre muschi, vene si artere, iar oasele absorb presiunea. Este imbunatatita circulatia sangelui si muschii nu se mai incordeaza. De asemenea, salteaua ferma permite spatelui sa stea curbat in timpul somnului, ceea ce permite un aport mai mare de oxigen.

Dezavantajele saltelei ferme

In cazul in care faci trecerea de la o saltea mai moale la una ferma, acest lucru se poate simti foarte incomod. Nu este recomandata persoanelor cu artrita sau scolioza, deoarece poate agrava durerile.

Avantajele unei saltele moi

Salteaua moale este ideala pentru persoanele cu dureri de spate sau pentru persoanele foarte slabe. Dacă ai o greutate mică și dormi pe o saltea tare, aceasta nu se va comprima deloc. De asemenea, este recomandata celor care dorm pe o parte, deoarece amortizeaza umerii si soldurile și aliniaza coloana vertebrala.

Dezavantajele unei saltele moi

Chiar daca pot parea mai confortabile, saltelele de pat moi pot cauza numeroase probleme la nivelul spatelui, stomacului si la persoanele cu o greutate mai mare. De asemenea, pot fi o problema pentru cei care dorm cu partenerii, deoarece acestea se pot misca in totalitate atunci cand unul dintre ei face miscari in timpul somnului. În ceea ce priveste durabilitatea, saltelele moi pot fi mai putin durabile, ceea ce inseamna ca trebuie schimbate mai des.

Exista numeroase aspecte de care sa tii cont atunci cand iti alegi salteaua, dar fi atent la cateva:

-       Sa fie potrivita pentru nevoile tale

-       Sa se potriveasca greutatii si staturii tale

-       Sa testezi salteaua inainte sa o alegi

Ai vazut care sunt avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de saltele pe care ti le-am prezentat, iar acum nu mai ramane decat sa faci alegerea potrivita. Tine cont de sfaturile medicului in cazul in care acesta iti recomanda o saltea moale sau tare si sa nu alegi o varianta care ti se pare tie mai comoda sau mai accesibila la pret.

Alege sa faci o investitie durabila in salteaua ta de pat si vei vedea ca un somn odihnitor este tot ce ai nevoie pentru o zi nemaipomenita.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni