• PRO TV
  • (P) Cum ingrijim tenul acneic?

(P) Cum ingrijim tenul acneic?

(P) Cum ingrijim tenul acneic?

Daca ai tenul mixt sau gras, proababil ca leziunile acneice sunt una dintre problemele dermatologice pe care incerci sa le previi sau sa tratezi.

De altfel, ne putem confrunta cu acneea indiferent de tipul pielii, avand in vedere ca aceasta este o afectiune dermatologice frecvent intalnita. 

Desi acneea are diverse cauze, adoptarea unei rutine speciale de ingrijire a tenului se impune indiferent de factorul sau declansator. Hidratarea este importanta, insa produsele cu o textura prea grasa dauneaza tenului acneic; pe de alta parte, cosmeticele cu actiune matifianta pot inhiba secretia de sebum, ducand la inmultirea cosurilor si a punctelor negre. Asadar, avand in vedere aceste lucruri, pare dificil sa stabilim o rutina corecta de ingrijire a tenului acneic. Iti venim in ajutor cu o serie de sfaturi utile in acest sens!

Cum cureti tenul acneic seara?

Tenul cu probleme necesita o intretinere specifica ce depinde inclusiv de momentul zilei in care ne aflam. Din acest motiv, rutina de dimineata poate sa difere de rutina de seara, atunci cand ai de-a face cu un ten acneic. Astfel, seara trebuie sa cureti foarte bine pielea fetei, pentru a o pregati de aplicarea cremelor-tratament. Iata care sunt, punctual, pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-ti curata tenul acneic seara:

  • Daca ai purtat machiaj in ziua respectiva, demachiaza foarte bine tenul, pana ce discheta demachianta este complet curat. Poti folosi o lotiune micelara speciala pentru tipul tau de ten, care va elimina impuritatile, praful si urmele de machiaj. 
  • O a doua etapa consta in curatarea tenului cu o spuma sau un gel care va indeparta reziduurile de make-up, impuritatile si excesul de sebum de la nivelul porilor. 
  • Mai apoi, urmeaza aplicarea produselor-tratament. Indicat este sa le aplici pe pielea perfect uscata. Pentru a stabili ordinea in care le folosesti, incepe cu produsele topice mai blande si finalizeaza cu cele care au o actiune mai intensa. Asigura-te ca utilizezi doar produse prescrise de catre medicul dermatolog, pentru a nu agrava acneea. 

Cum ingresti tenul cu probleme dimineata?  

La fel de important este sa iti cureti tenul si dimineata, mai ales daca ai de-a face cu acneea. Prin urmare, iata ce etape ar trebui sa includa rutina ta de curatare a tenului dimineata:

 

  • Spala tenul cu apa calduta, pentru a indeparta produsele folosite cu o seara inainte.
  • Foloseste o crema cu protectie solara. Opteaza pentru un produs dermatocosmetic cu SPF de minim 30. 
  • La final, poti aplica un fond de ten cu textura light, pentru a proteja tenul de factorii poluanti din mediul inconjurator.

Sfaturi utile pentru ingrijrea tenului cu acnee

  • Evita folosirea zilnica a produselor de make-up cu putere mare de acoperire si cu textura groasa. Acestea pot bloca porii, favorizand acneea. 
  • Limiteaza utilizarea produselor de exfoliere, deoarece acestea irita pielea si pot inrautati starea leziunilor acneice. 
  • Daca suferi de acnee severa, poti apela si la tratamentul sistemic cu antibiotic. Medicatia hormonala poate fi o alta solutie in acest caz.
  • Evita traumatizarea leziunilor acneice prin stoarcere, deoarece o astfel de procedura va favoriza aparitia leziunilor. 

Acneea este o afectiune care poate fi tinuta sub control. Medicina moderna, dar si rutina stricta si corecta de ingrijire sunt cele mai bune metode de a scapa de cea mai temuta conditie dermatologica a pielii. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni