• PRO TV
  • Serviciile secrete germane: China a cerut OMS să ascundă informații despre coronavirus

Serviciile secrete germane: China a cerut OMS să ascundă informații despre coronavirus

Serviciile secrete germane: China a cerut OMS să ascundă informații despre coronavirus

Acuzații grave la adresa autorităților chineze, lansate de serviciile secrete germane. Un raport întocmit de acestea arată că lupta împotriva epidemiei a fost întârziată cu 4-6 săptămâni din cauza concesiilor făcute Chinei.

Orgnizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost solicitată de China să ascundă informații legate de transmiterea coronavirusului de la om la om și să amâne declararea pandemiei. Acuzațiile se regăsesc într-un raport al Serviciilor Federale de Informații din Germania, citat de ziarul Der Spiegel.

Pe 21 ianuarie, președintele Chinei, Xi Jinping, i-a cerut directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, să nu facă publice informațiile legate de transmiterea de la om la om și să amâne declararea unei pendemii. BND estimează că lipsa de transparență a Chinei a întârziat cu 4 până la 6 săptămâni lupta împotriva virusului la nivel global”, se arată în raport, conform Mediafax.

O săptămână mai târziu, OMS anunța că nu există dovezi ale transmiterii virusului de la om la om.

Într-un comunicat oficial, președintele OMS a respins acuzațiile oficiilor germane.

Dr. Tedros și președintele Xi nu au vorbit la telefon pe 21 ianuarie și nu au vorbit niciodată la telefon. Astfel de rapoarte neadevărate distrag atenția de la eforturile OMS și ale lumii întregi de a lupta cu pandemia de Covid-19”, a fost reacția instituției.

Citește și: Reacția șefului OMS la acuzele lui Donald Trump: „Vă rog nu politizați acest virus!”Șeful OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, și președintele chinez Xi Jinping. FOTO: Getty Images

Și SUA au acuzat fățiș Organizația Mondială a Sănătății că a protejat China și a ascuns informații vitale legate de răspândirea noului coronavirus. Președintele Donald Trump, cel mai mare contestatar al lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut demisia acestuia.

Autoritățile americane au declarat că servciile secrete americane se află, de asemenea, în posesia unor informații din care reiese că OMS știa amploarea epidemiei din China, dar a ascuns aceste date Occidetului pentru a face jocurile Chinei.

Însă, anumiți analiști politici susțin că acuațiile Occidentului se înscriu în linia generală a războaielor economice dintre cele două mari puteri. Statele occidentale încearcă să dea vina, cu orice preț, pe China pentru apariția și răspândirea virusului pentru a o subordona din punct de vedere economic.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Mărturiile unei asistente românce din Italia, infectată cu coronavirus

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni