• PRO TV
  • Derek Chauvin, polițistul acuzat de uciderea lui George Floyd, cauțiune cu condiții

Derek Chauvin, polițistul acuzat de uciderea lui George Floyd, cauțiune cu condiții

Derek Chauvin, polițistul acuzat de uciderea lui George Floyd, cauțiune cu condiții

Derek Chauvin a avut prima înfățișare în instanță, unde i s-au adus la cunoștință acuzațiile și i s-a stabilit cauțiunea pentru eliberarea din arest.

Derek Chauvin nu mai este polițist în Minneapolis și riscă până la 40 de ani de închisoare pentru omor de gradul 2. Fostul ofițer de poliție a apărut în fața instanței, luni, pentru a afla oficial de ce este acuzat. 

Totodată, judecătorul l-a înștiințat că a fost setată o cauțiune pe numele său, care se ridică la 1,25 de milioane de dolari. Aceasta este suma pe care acuzatul trebuie să o achite pentru a-și petrece perioada până la proces în afara celulei în care se află acum.

Potrivit nytimes.com, Derek Chauvin poate plăti cu 250.000 de dolari mai puțin dacă acceptă anumite condiții impuse de instanță: să nu intre în legătură cu familia lui George Floyd, să nu mai lucreze niciodată în poliție sau în cadrul unui serviciu de securitate și să predea toate armele și permisele pentru ele, pe care încă le deține.

Citește șiKanye West, donații de 2 milioane $ pentru familiile afectate de rasism. Cum o ajută pe fiica lui George Floyd

Derek Chauvin (44 de ani) a apărut în fața judecătorului prin intermediul unei aplicații de videoconferință. Încarcerat la penitenciarul Oak Park Heights din Minnesota, Chauvin a fost îmbrăcat în salopeta de culoare portocalie de deținut și a purtat la gură mască de culoare albastră. Audierea a durat 11 minute și va fi reluată la 29 iunie, conform sursei citate.

Derek Chauvin și alți 3 colegi din poliție au fost concediați după moartea lui George Floyd. Dacă el e acuzat de omor, colegii săi sunt considerați complici la omor de gradul 2 și riscă ani grei de închisoare.

George Floyd a fost înmormântat, marți, la Houston, la 15 zile de la moartea sa. La ceremonie au asistat câteva mii de oameni.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Transformările vedetelor: Macaulay Culkin, drumul de la puștiul adorat de întreaga planetă la dependent de heroină. Cum arată acum


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni