• PRO TV
  • 5 motive pentru care Mark Ruffalo e remarcabil în serialul HBO “I know this much is true”

5 motive pentru care Mark Ruffalo e remarcabil în serialul HBO “I know this much is true”

5 motive pentru care Mark Ruffalo e remarcabil în serialul HBO “I know this much is true”

În “The Avengers” a fost un erou, în “13 going on 30” a jucat rolul unui tânăr îndrăgostit la care visează multe femei, în “Spotlight” a plecat în căutarea adevărului, dar în noul serial HBO “I know this much is true” Mark Ruffalo arată că e un actor desăvârșit, care poate intra în pielea unor personaje greu de susținut, dar foarte bine conturate. 


Jocul actoricesc al lui Ruffalo se adaugă la un scenariu impresionant și face din noul serial HBO “o piatră prețioasă”, așa cum a fost catalogat de critici. Tot criticii au considerat că prestația lui Mark Ruffalo e demnă de un Emmy, iar câteva motive care îl ridică la aceste standarde sunt:

1. Intră magistral în două roluri complet diferite

Îi interpretează pe gemenii Dominick și Thomas Birdsey, ambii cu vieți foarte tumultoase, dar cu povești extrem de diferite. Dominick este zugrav și e o persoană singuratică și cu probleme de atașament în relațiile amoroase, dar, după moartea mamei, devine principalul protector și îngrijitor al lui Thomas, fratele său geamăn. Thomas, suferă de schizofrenie paranoidă și însuși Ruffalo afirmă, într-un interviu acordat pentru HBO că “a fost o provocare să joc rolul cuiva cu probleme psihice atât de mari.”
 
Derek Cianfrance, regizorul serialului, declară că “a fost fascinant să lucrez cu Mark în rolul lui Dominick și apoi, câteva săptămâni mai târziu, să colaborez cu el în rolul lui Thomas. Și asta pentru că am avut impresia că lucram cu două persoane total diferite, care aveau totuși ceva în comun, cum au gemenii.”


 
2. Transmite emoție în fiecare moment

Serialul reprezintă o emoție în sine de la început până la final. Jeff Sneider scrie pentru collider.com “e genul de poveste care te pune și pe tine într-o anumită stare, pentru că suferința personajelor cărora Mark Ruffalo le dă viață pare nesfârșită…cu toate acestea, pur și simplu am adorat filmul.”

3. Ridică serialul la nivelul unei cărți bestseller

Povestea e inspirată de cartea cu același nume a lui Wally Lamb, care a făcut ravagii la Hollywood în 1998. Oprah Winfrey a recomandat-o cu mare căldură o perioadă îndelungată și a avut un succes nebănuit. Mai bine de 20 de ani mai târziu de la publicarea cărții, Ruffalo face ca serialul să aibă aceeași sensibilitate și aceeași valoare artistică. 


 
4. Pentru ambele roluri a trecut prin transformări radicale

“Am pierdut aproape 10 kilograme pentru a intra în rolul lui Dominick și apoi le-am câștigat la loc și am pus alte 10 kilograme pe mine pentru a intra în rolul lui Thomas,” povestea Mark Ruffalo pentru HBO. Eforturile făcute de actor, într-un timp extrem de scurt au fost colosale. Mai ales că, dincolo de pregătirea la nivel fizic pentru a intra în pielea a două personaje distincte, Mark a trebuit să exploreze și dimensiuni emoționale total diferite, atât pentru Dominick, cât și pentru Thomas. 



5. Reușește să facă privitorul să se regăsească în poveste și să își vindece propriile răni

Deși povestea e una dramatică, vulnerabilitatea totală de care dau dovadă personajele fac privitorul să își regăsească propriile drame - pentru că fiecare dintre noi are colțuri mai întunecate. Mai mult, expunerea atât de sinceră a acestor probleme are aproape un efect de catharsis, ca un fel de terapie prin sensibilitate. 
 
Una peste alta, povestea serialului “I know this much is true” evoluează ca o călătorie complexă care te ține în permanență cu sufletul la gură, dar cu inima deschisă și care îți arată teme de actualitate privite din unghiuri nebănuite și puse în scenă de actori extrem de talentați. 

SERIALUL  “I know this much is true”  POATE FI URMĂRIT PE HBO GO

FOTO: GETTY/ CAPTURE HBO

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni