• PRO TV
  • Oamenii vor putea vorbi cu animalele, grație Inteligenței Artificiale, susțin oamenii de știință

Oamenii vor putea vorbi cu animalele, grație Inteligenței Artificiale, susțin oamenii de știință

Oamenii vor putea vorbi cu animalele, grație Inteligenței Artificiale, susțin oamenii de știință

Să înțelegi de ce latră câinele tău sau ce-și spun două balene în timpul procesului de împerechere nu mai e o provocare imposibil de atins. Cercetătorii din Marea Britanie spun că oamenii vor putea comunica cu animalele folosind Inteligența Artificială.

Profesorul Michael Bronstein, de la Imperial College Londra, ar putea deveni primul Dr. Dolittle în viața reală. Specialistul lucrează la dezvoltarea unui chabot (program de calculator care simulează conversația cu utilizatori umani) care să descifreze limbajul unic al cașaloților.

Cred că este timpul potrivit, cu datele potrivite și cu expertiza necesară, să rezolvăm această problemă”, a spus Bronstein, citat de newscientist.com.

Până acum, echipa sa a reușit să înregistreze mii de „dialoguri” între cașaloți, care le-au permis să facă predicții în legătură cu ce anume urmează să-și spună, unele altora, aceste mamifere marine. Chiar dacă, în acest moment, cercetătorii n-au nici cea mai vagă idee ce-și spun cașaloții când se văd, ei susțin că Inteligența Artificială îi va ajuta să înțeleagă.

Prof. Michael Bronstein. FOTO: Twitter

Pentru asta, experții trebuie să se concentreze pe animalele care au un limbaj ceva mai elaborat, cum sunt elefanții, delfinii și păsările. Următorul pas al cercetătorilor este să utilizeze limbajul animalelor pentru a putea comunica cu civilizații extraterestre. În acest moment, experții cred că delfinii sunt cheia și intermediarul comunicării noastre cu extratereștrii.

Dr. Dolittle este un personaj de film extrem de îndrăgit pentru abilitatea sa de a vorbi cu animalele. Numeroase filme și seriale, realizate începând cu 1920, au tratat problema comunicării directe cu animalele. 

Peliculele au la origine seria de romane scrise de Hugh Lofting. Unul dintre cele mai îndrăgite filme Dr. Dolittle este cel din 1998, cu Eddie Murphy în rol principal.

Fotografii: Getty Images/Shutterstock

Vezi și VIDEO: zaSami & Tsuki au fost impresionați de cât de mult a evoluat Valorant - Facem Level (Gen Session) – episodul 18

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni