• PRO TV
  • Legătura dintre Luna din „Harry Potter” și România! De ce este considerată „nașă” în Zărnești

Legătura dintre Luna din „Harry Potter” și România! De ce este considerată „nașă” în Zărnești

Legătura dintre Luna din „Harry Potter” și România! De ce este considerată „nașă” în Zărnești

Fără doar și poate, cărțile și filmele cu Harry Potter au reușit să cucerească publicul din întreaga lume, vrăjitorul fiind foarte apreciat și în România.

Chiar dacă ultimul film din celebra serie a avut premiera în anul 2011, Harry Potter este în continuare un personaj care scrie istorie, iar HBO GO le face o surpriză fanilor din țara noastră: întreaga serie „Harry Potter” (8 filme) este disponibilă pe platformă!

Cei care își aduc aminte cu plăcere de celebrul vrăjitor sigur și-o amintesc și pe Luna Lovegood, care a fost interpretată de actrița Evanna Lynch, care anul acesta împlinește 30 de ani și care are o relație specială cu România. Însă cum este posibil acest lucru?

Mare iubitoare de animale, Evanna Lynch a ajuns în urmă cu aproximativ șase ani în țara noastră și a „botezat” o ursoaică, devenind astfel „nașa” ei.

„Sunt onorată că mi s-a oferit oportunitatea să îi dau un nume celui mai nou prieten urs de la Libearty. După ce m-am gândit mult, am decis să se numească Ciere. Este un nume de origine celtică, pe care l-am găsit într-un roman science fiction, un roman despre o fată tânără, încăpățânată și cu spirit liber. Am fost fascinată să aud povestea acestui urs și să aflu aventura care l-a adus într-un final, în siguranță, la Sanctuarul Liberty. M-au emoționat cel mai mult curiozitatea ei înnăscută și firea ei independentă care au dus-o atât de departe de casă, lucruri care m-au făcut să simt că își merită acest nume, Ciere. Știu că Ciere va fi foarte fericită la Zărnești”, spunea, la acea vreme, actrița care i-a dat viață tinerei Luna Lovegood din „Harry Potter”.

Evanna Lynch s-a întors în România în anul 2019 și a vorbit din nou despre ursul Ciere în cadrul unui clip care a fost postat pe YouTube pe pagina World Animal Protection UK.

Celebra serie de filme „Harry Potter” poate fi urmărită integral pe platforma HBO GO

foto: HBO; YouTube; Profimedia Images

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni