• PRO TV
  • (P) Cine va fi jucătorul sezonului în Premier League

(P) Cine va fi jucătorul sezonului în Premier League

(P) Cine va fi jucătorul sezonului în Premier League

Campionatul englez a devenit o Super Ligă a Europei. În sezonul 2021-22, Premier League este fără îndoială cel mai tare campionat al planetei, cu 4 echipe în top 6 al favoritelor pentru câștigarea Champions League.

În fiecare an, sindicatul fotbaliștilor profesioniști din Anglia (PFA) alege cel mai bun fotbalist profesionist al anului. Chiar dacă mai este mult de jucat din acest sezon, avem deja un favorit clar pentru titlul de cel mai bun fotbalist al sezonului.

Într-un campionat de calibrul Premier League, acest trofeu devine foarte valoros pentru că jucătorul este ales practic de mulți dintre cei mai buni fotbaliști din lume. Alături de Balonul de Aur și Gheata de Aur, este unul dintre cele mai prestigioase trofee individuale pe care un fotbalist le poate câștiga. 

Trofeul PFA a fost acordat pentru prima oară în sezonul 1973-74, câștigat la momentul respectiv de un fundaș al lui Leeds United, Norman Hunter.

Pentru alegerea câștigătorului, fiecare membru al asociației votează în fiecare primăvară pentru 2 jucători. În luna aprilie, o listă cu nominalizații este publicată, iar câștigătorul pentru fiecare categorie este anunțat câteva zile mai târziu în cadrul unui eveniment de gală.

Mulți jucători consideră acest trofeu foarte prestigios nu doar datorită nivelului ligii engleze, dar și pentru că jucătorii aleg câștigătorul, spre deosebire de Balonul de Aur, de exemplu, unde procesul de votare este deschis mai multor specialiști din lumea fotbalului și, implicit, mai multor controverse.

Din 48 de ediții, trofeul a avut 42 de câștigători diferiți. Doar Mark Hughes, Alan Shearer, Thierry Henry, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale și Kevin De Bruyne au câștigat acest trofeu de două ori, deci competiția pentru câștigarea votului PFA este extrem de dificilă.

Teddy Sheringham, unul dintre cei mai buni atacanți englezi din istorie descria acest trofeu în 2001 drept “cel mai mare premiu personal pe care îl poți câștiga în fotbal”.

John Terry, legendarul fundaș al lui Chelsea menționa în 2005 că este “premiul suprem pentru că voturile sunt din partea colegilor cu care concurez în fiecare săptămână”.

Salah este lider detașat pentru jucătorul anului

Atacantul lui Liverpool a fost de departe cel mai bun jucător din Premier League în acest sezon. Chiar dacă suntem abia la jumătatea sezonului, Salah este deja marele favorit al caselor de pariuri pentru câștigarea trofeului PFA pentru cel mai bun jucător al sezonului.

Oddschecker.com a făcut un cumul al cotelor de până acum, iar pe urmele lui Salah sunt 3 jucători care ar putea schimba cursul oricărui campionat: Cristiano Ronaldo, Kevin de Bruyne (deținătorul PFA 2020-21), și tânărul Phil Foden. Bernardo Silva a arătat o formă excepțională până acum, așa că probabil șansele sale vor crește până la finalul sezonului.

Multe case pariuri de top din România încă nu au publicat cotele pentru trofeul PFA, dar probabil în curând vei găsi un clasament similar și pe site-urile disponibile la noi în țară. 

Cel mai bun jucător al sezonului în Premier League (PFA) - cote favoriți:

Mohamed Salah – 1.90

Cristiano Ronaldo – 15

Phil Foden – 15

Kevin de Bruyne – 15

Bernardo Silva - 17

Romelu Lukaku – 34

Declan Rice – 41

Se pot întâmpla multe într-un sezon, mai ales într-un campionat intens din punct de vedere fizic, dar fără accidentări serioase, Mohamed Salah este marele favorit să fie ales jucătorul sezonului. 


Nr de licenta ONJN - Nr.1069/28.06.2021
 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni