• PRO TV
  • Adelina Pestrițu, influencer cu normă întreagă: „Dacă dorești să dormi mult, meseria asta nu e pentru tine”

Adelina Pestrițu, influencer cu normă întreagă: „Dacă dorești să dormi mult, meseria asta nu e pentru tine”

Adelina Pestrițu, influencer cu normă întreagă: „Dacă dorești să dormi mult, meseria asta nu e pentru tine”

În 2019 a fost desemnată cel mai bun influencer român la E! People’s Choice Awards. De atunci, comunitatea ei online a crescut cu câteva milioane de admiratori, părând că a obținut totul mult prea ușor. Adelina Pestrițu dezvăluie în acest interviu cum se construiește succesul în mediul online și de ce meseria de influencer nu e pentru toată lumea.

La ora la care scriu acest articol realizez că nu am întrebat-o pe Adelina Pestrițu câți bani câștigă din rețelele sociale. Ar fi fost o informație utilă pentru cei care cred că meseria de influencer e floare la ureche. Suma, probabil de ordinul a zeci de mii de euro pe lună, le-ar fi confirmat ceea ce știau deja: că influencerii ăștia taie frunze la câini pe bani mulți, firește nemeritați.

Adelina Pestrițu, una dintre cele mai influente vedete din România, spune că nu e chiar așa. Succesul în online se construiește cu tact, multă muncă, creatitivate, instrumente de ultimă generație și răbdare. Cel mai bun influencer român în 2019, Adelina Pestrițu a făcut din crearea de conținut online un job cu normă întreagă, din care se întreține.

Acest lucru este posibil datorită comunității de 1,8 milioane de fani de pe Instagram și celor 1,7 milioane de urmăritori de pe TikTok. La începutul săptămânii, Adelina Pestrițu a fost premiată în cadrul galei I Success pentru performanța sa în zona social media.

Citește șiAdelina Pestrițu și cele 3 întrebări pe care i le-ar fi pus lui Kim KardashianVezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

Cum se construiește o comunitate de milioane de admiratori pe Instagram și TikTok?

„Pe lângă toată munca pe care am depus-o, am avut norocul să adun oameni frumoși în comunitatea mea, oameni care sunt fideli, care îmi sunt prieteni de foarte mult timp. Activez în mediul online de peste 11 ani. Mai întâi am apărut pe Facebook, apoi pe Instagram și TikTok. Nu pot să spun că am fost atrasă din prima de TikTok, dar ulterior am văzut că se poate face content educativ, pe care oamenii să-l aprecieze. Îmi place să fiu alături de oameni și, dacă pot, să ajut”.

Aici faci referire la campania Codul bunelor maniere. Cum a pornit acest proiect?

„Această serie a pornit de la dorința mea de a mă perfecționa, de a mă autocorecta, astfel încât să nu deranjez oamenii din jurul meu. Am cumpărat cinci cărți – Codul bunelor maniere astăzi, de Aurelia Marinescu – una pentru mine, celelalte pentru fetele din comunitatea mea – și, citind acele tipsuri, mi-am dat seama că n-ar fi rău să le împărtășesc cu cei care mă urmăresc, pentru că Instagramul și celelalte platforme de socializare sunt o oportunitate de a ne învăța între noi. Nu am rol de profesor, pentru că și eu învăț alături de ei”

@adelinapestritu #modabunelormaniere ♬ original sound - Adelina Pestritu

Cum e să fii influencer cu normă întreagă și de ce nu e o meserie ușoară? Ce face un influencer toată ziua?

„Meseria de influencer cere, cu adevărat, sacrificii și multă implicare. Dacă îți dorești să dormi mult, să ai mult timp liber, să îți ții viața super privată, să stai departe de hateri, înseamnă că nu e pentru tine acest job. Pentru mine este o meserie, pentru că e principala mea sursă de venit și fac asta full time. De cum mă trezesc, până când mă pun în pat să dorm, asta fac: creez conținut pentru cei care mă urmăresc. Chiar aș fi onorată să le pun telefonul în mână celor care au astfel de păreri despre influenceri, cum că ar sta degeaba și că e simplu ce fac”.

Cum faci față haterilor? Printre câteva milioane de admiratori se află, sigur, și oameni care au un dinte împotriva ta

„Am trecut prin toate etapele, de la anxietăți, depresie, stări proaste, în care nu-mi doream să ies din casă, la stări mai puțin proaste, în care am încercat să-i înțeleg pe ei și să văd dincolo de acele comentarii pe care le lasă în mediul online.... Și mi-am dat seama că problema nu e la mine, ci la ei. Un om nefericit are dorința de a-i supăra pe ceilalți, ca să-și confirme lui că nu doar el este în situația respectivă, ci a mai tras după el câțiva.

Sincer, îi compătimesc pentru că acești hateri cred că prin a jigni niște oameni pe care îi cunosc de pe Instagram sau, poate, chiar și personal, viața lor va fi mult mai frumoasă. Dar am ajuns în punctul în care îi blochez, îi evit și pur și simplu mă bucur de noua funcție pe care Instagram a implementat-o, aceea care limitează comentariile”.

Ai fost premiată pentru cel mai activ influencer din România la gala I Success. Ce înseamnă acest premiu pentru tine?

„Fiecare premiu contează pentru mine. Este ca o confirmare a faptului că fac bine ce fac și că sunt oameni care mă apreciază. Sunt foarte mândră de asta, mă motivează și mai mult să dau tot ce am mai bun, să mă implic și mai mult de atât. Și nu pot decât să le mulțumesc celor care mă urmăresc, pentru că acest premiu nu este doar al meu. Mai mult este al lor, pentru că sunt alături de mine zi de zi”, ne-a spus Adelina Pestrițu.

Fotografii: @adelina.pestritu/PR

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni