• PRO TV
  • (P) Cumpără lichid de frână de calitate! Nu e scump și e esențial pentru buna funcționare a mașinii!

(P) Cumpără lichid de frână de calitate! Nu e scump și e esențial pentru buna funcționare a mașinii!

(P) Cumpără lichid de frână de calitate! Nu e scump și e esențial pentru buna funcționare a mașinii!

Sistemul de frânare îndeplinește un rol fundamental în oprirea mașinii atunci când în cale apare un obstacol sau în încetinirea autovehiculului, pentru a adapta viteza la condițiile de trafic. 

Dacă ceva nu funcționează în mod corespunzător și mașina răspunde chiar și cu o întârziere de numai o secundă la manevrele șoferului, crește exponențial riscul de producere a unui accident.

Prin urmare, fiecare șofer ia toate măsurile pentru a se asigura că automobilul va reacționa cu maximă promptitudine atunci când apasă pedala de frână. Iar una dintre cele mai simple și totodată cele mai importante acțiuni constă în cumpărarea unui lichid de frana de calitate și înlocuirea lui de fiecare dată când este nevoie. 

De ce e important schimbul de lichid de frână și când trebuie realizat?

Substanța îndeplinește un rol important, care constă în lubrifierea pieselor ce fac parte din sistemul de frânare. Datorită acestui fapt, ele funcționează în mod optim pentru o perioadă îndelungată de timp. Pentru a fi sigur că lichidul își îndeplinește rolul, este important să îl înlocuiești periodic cu un produs nou achiziționat.

Nu există reguli universal valabile în ceea ce privește intervalul de timp la care este indicată realizarea acestei operațiuni, ci el depinde de producător și de modelul mașinii. În timp ce există cazuri când schimbul trebuie efectuat la fiecare 2 ani, alteori este suficientă și o înlocuire ce are loc la fiecare 3 sau chiar 4 ani. Cele mai bune detalii în acest sens sunt oferite de cartea tehnică a automobilului. 

Un reper important, referitor la momentul în care este necesar un schimb de lichid de frână, constă în modificarea culorii acestei substanțe. Totul este în regulă dacă își păstrează nuanța originală, maroniu închis. În schimb, dacă lichidul capătă o nuanță mai închisă înseamnă că nu mai realizează lubrifierea în mod optim, deoarece și-a pierdut din calitățile inițiale. 

Neglijarea acestui aspect este sinonimă cu creșterea riscului de defectare timpurie a unor componente. Asta implică realizarea unor cheltuieli mai mari și mai frecvente decât ar fi nevoie, în mod normal. De asemenea, poate să apară o reacție greoaie a mașinii, ceea ce sporește riscul de accidente. 

Cum alegi un lichid de frână de calitate?

Substanța perfectă este aceea care e potrivită cu componentele sistemului de frânare al mașinii pe care o conduci. Tocmai de aceea, este necesar fie să consulți cu atenție cartea tehnică a autoturismului, fie să ceri părerea unui mecanic auto priceput.

Punctul de fierbere ridicat este un criteriu important, deoarece oferă siguranța faptului că lichidul va face față temperaturilor ridicate care sunt generate la drum lung, mai ales dacă se circulă cu viteză. 

Vâscozitatea scăzută sporește viteza de circulație a substanței în lichidul de frânare și, datorită acestui fapt, oferă un timp de reacție mai bun. 

Întotdeauna este recomandată și alegerea unui producător de încredere, ale cărui produse să fie recunoscute pe plan intern și internațional pentru buna calitate. El garantează un raport avantajos calitate-preț. 

În concluzie, nu neglija niciodată schimbul de lichid de frână! Cu un efort financiar redus, beneficiile sunt majore, pentru securitatea ta și a tuturor participanților la trafic!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni