• PRO TV
  • Ce s-a întâmplat cu minora de 15 ani, găsită însărcinată într-un centru de îngrijire din Sectorul 5

Ce s-a întâmplat cu minora de 15 ani, găsită însărcinată într-un centru de îngrijire din Sectorul 5

Ce s-a întâmplat cu minora de 15 ani, găsită însărcinată într-un centru de îngrijire din Sectorul 5

O adolescentă de 15 ani, aflată în îngrijirea autorităților locale din Sectorul 5, a fost găsită însărcinată la un control al primarului Cristian Popescu-Piedone din luna iulie. Edilul a cerut măsuri imediate în ceea ce o privește pe fată, care între timp a născut.

Cristian Popescu Piedone a stârnit indignare în mediul online după ce i s-a adresat fetei cu apelativul „păpușă”. Abia intra pe ușa centrului de minori Cireșarii II, vizat de un control inopinat al primăriei. Edilul a început să tune și să fulgere când a aflat că minora este însărcinată și a dat vina pe admnistratorii centrului pentru abateri grave de la regulament.

Cum să părăsească centrul și să vină gravidă înapoi? Pentru ce răspundem de ei?”, s-a răstit Piedone la șefa centrului.

La mai bine de o lună de la acest scandal, lucrurile au evoluat.

Unde este acum minora gravidă

Între timp, fata din centrul de îngrijire a împlinit 16 ani și, conform reprezentanților DGASPC Sector 5, a născut. Într-un răspuns semnat de directoarea Florentina Popescu, DGASPC Sector 5 transmite că:

Beneficiarei în vârstă de 16 ani și copilului său le sunt asigurate toate serviciile prevăzute de legislația în materie, în cadrul unei structuri specializate pentru cuplurile mamă-copil, aflată în subordinea DGASPC Sector 5”, se arată în răspunsul primit. „Vă facem cunoscut că orice act juridic emis sau, după caz, încheiat în acest domeniu, se subordonează principiului interesului superior al copilului”, mai spun reprezentanții DGASPC Sector 5.

După controlul din 14 iulie 2023, primarul Sectorului 5 a dispus înlocuirea șefei centrului de minori Cireșarii II. Nu avem informații dacă acest lucru a fost realizat, însă Libertatea scria în 18 iulie că demiterea a fost doar de dragul audienței de pe Facebook.

Ce s-a schimbat în activitatea centrului Cireșarii II

Cireșarii II este un centru de primire în regim de urgență pentru copii abuzați, neglijați, exploatați sau victime ale traficului de minori situat în Prelungirea Ferentari 72-74. După control, edilul Sectorului 5 a cerut măsuri urgente pentru evitarea unor situații similare.

La nivelul Centrului de Primire în Regim de Urgență Cireșarii II există proceduri implementate conform legislației în vigoare, iar în acest sens sunt asigurate măsurile adecvate specifice unei astfel de structuri de primire în regim de urgență”, se mai arată în răspunsul DGASPC Sector 5.

Societatea civilă condamnă comportamentul primarului

Primarul Sectorului 5 a urcat pe contul său de socializare un videoclip realizat după controlul efectuat la centrul de minori, însă a omis să protejeze identitatea copiilor care apăreau în filmare. Mai mult, fata însărcinată și-a ascuns privirea imediat ce și-a dat seama că e filmată, dând de înțeles că nu vrea să fie expusă public. Edilul a revenit ulterior cu imaginile cenzurate, însă echipa organizației Centrul FILIA a sancționat pe Facebook modul în care Piedone s-a adresat minorei. 

Vezi VIDEO mai jos!

Din păcate, comportamentul domnului primar Cristian Popescu Piedone nu indică o înțelegere reală a măsurilor necesare, ci doar aduce și mai multă vulnerabilitate unei fete de 15 ani”, au comentat reprezentanții organizației.

Cristian Popescu Piedone a oferit prima reacție după ce s-a adresat unei minore gravide cu apelativul „păpușă” la câteva zile după incident.

Fotografii: capturi Facebook Popescu Piedone

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni