• PRO TV
  • Câți bani vor primi de la Guvernul României familiile afectate de exploziile de la Crevedia

Câți bani vor primi de la Guvernul României familiile afectate de exploziile de la Crevedia

Câți bani vor primi de la Guvernul României familiile afectate de exploziile de la Crevedia

Guvernul României va aproba joi un proiect de hotărâre care prevede acordarea de ajutoare financiare familiilor care au avut de suferit după dezastrul de la Crevedia. Sumele vor acoperi daunele materiale asupra locuințelor și cheltuielile de transport, masă și cazare pe durata spitalizării celor răniți.

Guvernul se va reuni joi, 31 august, în ședință pentru a discuta aprobarea unor despăgubiri bănești pentru familiile greu încercate de exploziile urmate de incendiu la stația GPL din Crevedia.

Ajutoarele de urgență vor fi acordate pentru a acoperi cele mai presante nevoi ale celor afectați:

  • acoperirea cheltuielilor de transport, de cazare, de masă și altele neprevăzute, pe perioada spitalizării răniţilor în străinătate pentru familia/însoțitorul persoanei rănite;
  • acoperirea cheltuielilor de transport, de cazare, de masă și altele neprevăzute, pe perioada spitalizării răniţilor în țară pentru familia/însoțitorul persoanei rănită;
  • acoperirea unei părți din pagubele înregistrate în gospodăriile/locuințele afectate;
  • sprijinirea familiilor în care s-au înregistrat decese.

Câți bani va primi fiecare persoană/familie afectată

Ajutoarele în bani vor fi acordate în funcție de nevoile fiecărei familii, astfel:

  • 2.000 de euro/lună pentru membrii de familie care însoțesc răniții pe perioada spitalizării în străinătate
  • 2.000 lei/lună pentru membrii de familie care însoțesc răniții pe perioada spitalizării în țară
  • 1.500 lei pentru persoanele rănite care au fost spitalizate și externate

FOTO: Inquam Photos - Octav Ganea

Ajutoarele aprobate prin hotărâre de guvern vor acoperi și o parte din daunele materiale suferite de localnici în urma exploziilor devastatoare:

  • câte 10.000 de lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporție de peste 75%, inclusiv;
  • câte de 7.000 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporție cuprinsă între 50%, inclusiv și 75%;
  • câte 4.500 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporție cuprinsă între 25%, inclusiv și 50%;
  • câte 2.500 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuinţe/gospodării au fost afectate în proporție de până la 25%;
  • câte 1.500 lei pentru persoanele singure și familiile ale căror bunuri din gospodărie/locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.

Pentru situațiile în care s-au înregistrat decese, familia persoanei decedate beneficiază suplimentar de suma de 7.500 lei, pentru fiecare dintre membrii decedați. Aceeași sumă se va acorda și în cazul familiilor răniților care, din cauza gravității arsurilor și afecțiunilor asociate, decedează ulterior”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

„Patronii cisternelor să refacă locuințele oamenilor”

Sumele pe care statul vrea să le acorde cu titlu de ajutor sunt extrem de mici, având în vedere distrugerile provocate de explozii și trauma prin care au trecut localnicii. Mai mult, comunitatea din Crevedia este de părere că cei care ar trebui să despăgubească familiile afectate sunt chiar patronii companiei care administra stația GPL.

Într-un comunicat de presă transmis presei, citat de stirileprotv.ro, Ionuț Doldurea, acționarul majoritar al firmei în cauză, a declarat că firma sa va căuta soluții să-i despăgubească pe oameni.

La nivelul companiei și la nivel personal, ca administratori, căutăm să identificăm soluții concrete care să sprijine persoanele în suferință”, a spus Doldurea, care e fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea.


FOTO: Semnal.EU/Facebook
 

Ajutor suplimentar pentru sinistrați de la Consiliul Județean Dâmbovița

Președintele Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a dezvăluit în dimineața zilei de miercuri că instituția pe care o conduce a aprobat un ajutor financiar de 355.000 de lei pentru victimele exploziilor de la Crevedia.  

În ședința Consiliului Județean Dâmbovița au fost aprobate primele ajutoare financiare care vor ajunge la familiile afectate de exploziile din comuna Crevedia.

Din suma totală de 335.000 de lei, 300.000 de lei sunt destinați celor 75 de adulți și 34.500 de lei celor 23 de copii, diferența urmând să rămână la dispoziția filialei dâmbovițene a Crucii Roşii. 

Acești bani vor putea fi folosiți de oamenii din Crevedia pentru a se întreține în perioada următoare.

Totodată, sumele necesare pentru reconstruirea și reabilitarea caselor vor fi alocate printr-o hotărâre a Guvernului României după evaluarea pagubelor”, a scris acesta pe contul său de socializare.

Fotografii: Inquam Photos - Octav Ganea/Semnal.EU

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni