• PRO TV
  • Romania, tara asistatilor social!

Romania, tara asistatilor social!

Romania, tara asistatilor social!

Romania este tara tuturor posibilitatilor. Acest taram este cu adevarat unul magic, de vreme ce asistam la tot pasul la vindecari miraculoase: romani care in acte figuzeaza cu handicap grav de vedere sau locomotor, odata filmati s-au facut foc si para si au inceput sa arunce, deopotriva cu pietre si injurii, deranjati ca echipa "Romania, te iubesc!" ii intreaba de sanatate.

Duminica, 22 mai, de la 18:00, intr-o noua editie a emisiunii "Romania, te iubesc!" Rares Nastase va dezvalui telespectatorilor Pro Tv faptul ca sunt cetatenii unui stat mai mult decat darnic cu oamenii care traiesc exclusiv din indemnizatii si ajutoare, cu asistati de lux care conduc masini de zeci de mii de euro, cu nevazatori soferi si cu rude ale unor alesi locali prea bogati ca sa nu-si permita beneficii lunare de la bugetul national.

Pe de-o parte e vorba de mafia certificatelor de handicap in care sunt implicati medici si functionari din sistemul de asistenta sociala, pe de alta parte sunt beneficiari ai venitului mimim garantat care au proprietati somptuoase, vile si terenuri in zone bune, dar si limuzine de lux”,  a marturisit Rares Nastase, care a trecut prin peripetii serioase in realizarea acestui reportaj.

Uluitor, dar adevarat, jumatate din populatia Romaniei primeste ajutor de la stat. Teoretic, Romania nu ar trebui catalogata drept o tara de asistati, deoarece procentul din PIB alocat asistentei sociale, de 14% pe an, e considerat mic de europeni, avand in vedere ca in Uniunea Europeana media este de 27%.

Diferenta este insa ca ei aloca sume mai mari pentru mai putini cetateni, in timp ce la noi jumatate din populatie primeste sume mai mici. Numarul asistatilor social a crescut de la un an la altul, iar asta a dus, firesc, si la cresterea sumelor alocate – de la 582 de milioane de lei in 2003, la peste 8 miliarde sapte ani mai tarziu. 

Tot din aceasta duminica, Romania te iubesc” este pentru prima oara LIVE pe mobil. La adresa m.stirileprotv.ro userii pot vedea LIVE ancheta realizata de corespondentul ProTv Rares Nastase.

Vezi AICI integral toate emisiunile "Romania, te iubesc"!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni