• PRO TV
  • A murit Costel Corduneanu, zis „Ștefan cel Mare al Moldovei”. A participat la Jocurile Olimpice înainte să intre în lumea interlopă

A murit Costel Corduneanu, zis „Ștefan cel Mare al Moldovei”. A participat la Jocurile Olimpice înainte să intre în lumea interlopă

A murit Costel Corduneanu, zis „Ștefan cel Mare al Moldovei”. A participat la Jocurile Olimpice înainte să intre în lumea interlopă

Șeful clanului Corduneanu a încetat din viață la vârsta de 54 de ani, după o perioadă în care s-a aflat într-un spital din Târgu Mureș. Cunoscut sub pseudonimul „Ștefan cel Mare al Moldovei”, bărbatul suferise o intervenție la cord cu câteva săptămâni în urmă. Mai multe mesaje de condoleanțe au început să apară pe rețelele de socializare din partea rudelor și a persoanelor care l-au cunoscut.

Gallery

„Dumnezeu să te ierte, unchiule! Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru”, a transmis nepotul lui Costel Corduneanu, scrie ziaruldeiasi.ro.

„O zi trista pentru mine, a murit Costel Corduneanu, un prieten bun si-un om cu caracter. Dumnezeu sa-l odihnească!”, a scris Serghei Mizil. 

Liderul clanului Corduneanu a suferit o operație grea la inimă, iar la final chirurgul ar fi afirmat că bărbatul și-ar fi putut da ultima suflare în cazul în care nu ar fi intervenit. Recuperarea nu a dat însă rezultate bune. În luna martie, Costel Corduneanu a suferit o hemoragie internă. Atunci, din nou, ar fi fost salvat în ultima clipă de medici. La acea vreme, soția lui dădea asigurări că în curând o să-și revină.

Cine a fost Costel Corduneanu, capul unul clan din zona Moldovei


Costel Corduneanu a fost campion mondial la lupte și subofițer în cadrul cluburilor Steaua și Dinamo Brașov, înainte să intre în lumea interlopă și să devină unul dintre cei mai de temut lideri de clan din România, potrivit gandul.ro.

A fost campion mondial la cadeţi şi a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996. În 1996, la Jocurile Olimpice de la Atlanta a participat și fratele lui, Gheorghe Corduneanu, care s-a clasat al șaptelea la lupte libere, la categoria de 48 kg.

Leonard Doroftei a dezvăluit că s-a înțeles bine cu Costel Corduneanu, în perioada în care acesta era sportiv şi lupta pentru medaliile olimpice. „Un sportiv care a avut rezultate„, l-a descris Doroftei. 

Federația Română de Lupte a anunțat cu regret trecerea în neființă a celui care a reprezentat luptele libere românești cu succes- Costel Corduneanu.
„A fost unul dintre cei mai buni luptători pe care i-a dat municipiul Iași, fiind vicecampion European și participant la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996.Federația Română de Lupte transmite sincere condoleanțe familiei și apropiaților! Dumnezeu sa îl odihnească!”, este mesajul apărut pe pagina oficială a federației. 

Costel Corduneanu s-a născut într-o familie cu 11 copii și a intrat de mic în secţia de lupte a Clubului Sportiv Nicolina din Iaşi. 

Costel Corduneanu avea niște tatuaje simbol pe umeri și se spune că ar fi avut legături strânse cu mafia rusă, scrie cancan.ro

Într-o declarație pentru presa locală din Iași, Corduneanu a declarat că își dorește mult să revină la o viață normală. În plus a spus că nu vrea ca lumea să spună despre familia lui că este un clan de interlopi.

„Eu vreau să ies din lumea asta. Am fost sportiv, am făcut lucruri frumoase. Am greșit, am plătit pentru greșelile mele. Nu mai vreau! Mi-a ajuns!”, potrivit evz.ro

Sursă foto: Facebook 

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni