• PRO TV
  • Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, declarații despre procesul lui Vlad Pascu: „Foarte mulţi cetăţeni din România ne-au solicitat să intervenim”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, declarații despre procesul lui Vlad Pascu: „Foarte mulţi cetăţeni din România ne-au solicitat să intervenim”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, declarații despre procesul lui Vlad Pascu: „Foarte mulţi cetăţeni din România ne-au solicitat să intervenim”

Alina Gorghiu a vorbit luni, 15 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă despre procesul lui Vlad Pascu. Ministrul Justiţiei a spus că ea şi colegii ei nu pot niciunul să stabilească sentinţe, să dea calificative judecătorilor şi nu pot interveni în cursul unui proces de judecată.

Gallery

„Nu un singur cetăţean ci foarte mulţi cetăţeni din România ne-au solicitat nouă, celor din Ministerul justiţiei, să intervenim. Numai părinţii victimelor de la 2 Mai să nu fii. Vă spun fără ezitare, aceşti părinţi ai victimelor de la 2 Mai, ca şi orice alţi părinţi din dosare cu victime nu au voie să treacă prin emoţiile negative prin care au trecut în cadrul procesului. Înţeleg şi eu şi colegii din sistemul judiciar cât de mare este emoţia publică faţă de tot ceea ce se întâmplă în acest proces, cât de mare este revolta din societate, se vede şi interesul sporit al presei pe această speţă. Însă ştim cu toţii care sunt limitele competenţelor Ministerului Justiţiei într-un stat de drept, într-un stat democratic, unde independenţa justiţiei trebuie respectată“, a spus ministrul într-o conferinţă de presă, potrivit replicaonline.ro.

Declarația ministrului vine la două zile după ce sute de persoane au ieșit în stradă, în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva justiției din România, dar și a modului în care s-a desfășurat până acum procesul lui Vlad Pascu.

„Acest lucru nu înseamnă că eu, ca mamă, ca cetăţean, ca ministru, nu cred că o persoană drogată care a omorât nişte adolescenţi nu trebuie pedepsită exemplar. În orice dosar, nu doar în acest dosar. Trebuie să ştiţi cu toţii că ministrul Justiţiei şi colegii mei din minister nu putem niciunul să stabilim sentinţe, nu putem să dăm calificative judecătorilor, nu putem interveni în cursul unui proces de judecată“, a menționat Alina Gorghiu.

În urmă cu aproximativ o lună, Judecătoarea din Mangalia Ancuța Popoviciu a întrebat dacă unul dintre tinerii decedați se află în sală, în timpul procesului. Acest lucru a stârnit foarte multă revoltă în rândul părinților, dar și al oamenilor de rând, care vor să îl vadă pe Vlad Pascu în spatele gratiilor. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat că această situaţie s-a sesizat Inspecţia Judiciară.

„În acest caz există o procedură demarată de Inspecţia Judiciară, s-au făcut procedurile de verificare prealabilă, suntem în faza de cercetare disciplinară şi ea este spre final, vom afla deznodământul în curând. Este o procedură confidenţială, ca atare, la momentul în care vom putea afla concluziile, le vom afla“, a precizat Gorghiu. 

Sursă foto: Facebook

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni