Actorii din Urzeala tronurilor au făcut avere în urma aparițiilor din serial. Cine are mai mulți bani

Actorii din Urzeala tronurilor au făcut avere în urma aparițiilor din serial. Cine are mai mulți bani
Serialul care a ținut cu sufletul la gură zeci de milioane de oameni din întreaga lume i-a îmbogățit pe actori. Unii dintre ei s-au trezit milionari în dolari la debutul în actorie.

Urzeala tronurilor a fost o afacere win-win, în care toată lumea a avut de câștigat: producătorii serialului, telespectatorii, autorul cărților (George R. R. Martin) și actorii care au jucat în seria de succes. Toți actorii principali au avut salarii de sute de mii de dolari pentru fiecare episod în care au apărut. Iată ce avere au strâns din 2011 și până azi!

Citește și

Avere Kit Harington

Jon Snow a devenit personaj indispendabil după tragica moarte a părinților Stark și a lui Robb Stark, protectorul ținuturilor din Nord. Actorul l-a interpretat pe „bastardul lui Ned Stark” de la începutul serialului până la final, aflându-se printre cei mai longevivi din serial. Kit Harington (32 de ani) a început cu un salariu de 300.000 de dolari pe episod, ajungând la 1,2 milioane de dolari pe episod pentru prestația din sezonul 8.


Pentru actorul englez, rolul din Urzeala tronurilor a fost de departe cel mai bănos. În 2019, Kit Harington are o avere estimată la 12 milioane de dolari. Dar nu este cel mai bogat dintre colegii de platou.

Avere Emilia Clarke 

Emilia Clarke (32 de ani), mama dragonilor din Urzeala tronurilor, a debutat în filmele de televiziune în 2009, în serialul Doctors. Un an mai târziu a apărut în seria Triassic Attack, care nu a făcut mare vâlvă. Însă, în 2011 a devenit Daenerys Targaryen, rol care i-a adus un salariu mediu de peste 680.000 de dolari.

Averea ei se ridică azi la 13 milioane de dolari. Actrița a impresionat în primele șapte sezoane, însă în sezonul 8 personajul ei a devenit antipatic pentru fanii lui Khaleesi. Anul acesta, spre surprinderea multora, Emilia Clarke ne va arăta o altă față a ei, într-o comedie unde joacă rolul ajutorului lui Moș Crăciun.

Avere Lena Headey 

Lena Headey (45 de ani) a avut o misiune grea în pielea reginei Cersei Lannister, datorită dualității personajului. Este ușor de remarcat evoluția sa, de la diplomația manifestată în primele trei sezoane, la personajul malefic prin definiție din sezoanele 7 și 8. 

Lena Headey a avut un salariu mediu de 478.000 de dolari pe episod, însă în sezonul 8 a fost plătită cu 1,2 milioane de dolari pe episod, asemeni celorlalte personaje principale din serial, scrie Hollywood Reporter. Actrița Lena Headey are o avere estimată la 9 milioane de dolari.

Citește și: Lena Headey (Cersei), idilă cu scântei cu un actor din Urzeala tronurilor. A refuzat să filmeze alături de el

Avere Sophie Turner 

Sophie Turner (23 de ani), Sansa Stark în serial, a debutat ca actriță în Urzeala tronurilor. Actrița însăși recunoștea că a crescut cu acest serial, care i-a schimbat radical viața. A avut un salariu mediu de 200.000 de dolari, însă prestația ei a meritat fiecare cent, mai ales că Sansa Stark s-a luptat și ea cu niște demoni pe parcursul celor 8 sezoane.

Sophie Turner, care a devenit soția lui Joe Jonas la 1 mai 2019, are o avere estimată la 6 milioane de dolari.

Avere Maisie Williams 

Maisie Williams (21 de ani) a debutat în actorie la vârsta de 14 ani într-un rol fabulos: Arya Stark din Urzeala tronurilor. Serialul i-a umplut conturile, dar și vitrinele cu distincții pentru acest rol: nouă premii pentru interpretare. 

A avut un salariu mediu de 200.000 de dolari pe episod, iar azi are o avere de circa 6 milioane de dolari.

Avere Peter Dinklage 

Peter Dinklage (49 de ani) a avut poate cel mai constant rol din serial, fără derapaje și schimbări de personalitate și caracter. A fost unul dintre cele mai apreciate personaje, iar asta s-a văzut și în urma rolului care i-a fost atribuit de regizori: piticul care aduce echilibru.

A fost plătit cu un salariu mediu de 680.000 de dolari pe episod, ceea ce i-a sporit averea până la circa 15 milioane de dolari.

Avere Nikolaj Coster-Waldau 

Nikolaj Coster-Waldau (48 de ani) este cel mai înstărit actor care a jucat în serial, însă nu pentru că ar fi fost plătit mai bine decât Emilia Clarke sau Lena Headey. Actorul de orgine daneză avea deja un „bagaj” considerabil înainte să fie distribuit în rolul lui Jaime Lannister din Urzeala tronurilor.

A avut un salariu mediu de 680.000 de dolari pe episod și acum se mândrește cu o avere estimată la 16 milioane de dolari.

Toți actorii principali din serial au devenit milionari după ce au apărut în seria care a bătut toate recordurile de audiență pentru o producție de televiziune de acest gen.

Vezi și:

FULLSCREEN
Actorii din Urzeala tronurilor au făcut avere în urma aparițiilor din serial. Cine are mai mulți bani
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies