Ai un copil supraponderal? Vezi ce trebuie sa faci!

Ai un copil supraponderal? Vezi ce trebuie sa faci!
Data publicarii: 03 Iunie 2011
Data actualizare: 03 Iunie 2011
Copiii supraponderali nu slabesc spectaculos daca nu consuma grasimi, aceasta fiind concluzia unui studiu australian care sustine importanta consumului de grasimi sanatoase in alimentatie.

Cele mai bune surse de lipide pentru bebelusi este laptele matern, care contine un procent de 35% grasime si reprezinta alimentul ideal in primele luni de viata, iar acest procent trebuie pastrat pe tot parcursul copilariei.

Lipidele sau grasimile sunt esentiale pentru corpul omenesc avand roluri multiple: sinteza de hormoni si vitamina D,  in structura celulara, rol de protectie si energetic.

La bebelusul cu tendinta la suproponderabilitate niciodata nu se vor introduce in alimentatie cerealele, iar diversificarea va incepe cu legume si fructe. Copilul mai mare trebuie sa consume carne slaba, dar si ulei nepreparat termic.

Este o greseala sa nu-i dai copilului lipide, doar pe baza faptului ca asa se va ingrasa. Este de recomandat pestele gras, in special sardinele neprajite, nuci sau migdale crude iar acestea din urma trebuie macinate pentru a evita pericolul inecarii la copiii pana in 3 ani.

Vezi mai multe in videoul de mai jos!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies