Au tăiat mingea de la CM 2018 și ce-au găsit înăuntru depășește toate scenariile SF

28 Iunie 2018, 13:15

Au tăiat mingea de la CM 2018 și ce-au găsit înăuntru depășește toate scenariile SF
Adidas Telstar 18, mingea de la CM de anul acesta, e high-tech.

Mingea de la CM 2018, care se desfășoară în Rusia, se numește Telstar 18 și, potrivit producătorului, compania Adidas, designul a fost inspirat chiar de Rusia. De designul urban al anumitor zone, mai precis. 

Prețul acestei mingi care face vâlvă printre iubitorii sportului din întreaga lume e de 124 de dolari și producătorul spune că s-a dorit a fi o reinterpretare a primei mingi adidas pentru Cupa Mondială FIFA, Telstar, lansată în 1970 în cadrul campionatului din Mexic.

Un fapt mai puțin știut e că numele original provine din poziționarea sa de brand ca „Star de televiziune’’. De menționat și faptul că e prima minge decorată cu pentagoane negre, o minge care a schimbat design-ul din fotbal pentru totdeauna, de vreme ce modelul a fost conceput, la acea vreme, tocmai pentru a se evidenția pe ecranele alb-negru ale televizioarelor.

,,What's Inside" a tăiat una dintre aceste mingi pentru a le arăta followeilor lor de pe Youtube tehnologia sofisticată din interiorul acesteia. 

Se poate vedea că Telstar 18 include un cip NFC, care, potrivit NYT, a fost produs de compania Smartrac. Acesta poate să comunice cu smartphone-urile compatibile printr-un software dezvoltat de compania americană Blue Bite. De asemenea, în momentul interacțiunii dintre device-uri, acest model de minge generează un cod unic, cu ajutorul căruia tu primi conținut și informații exclusive și poți debloca informații exclusive despre CM 2018. 

Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO