Barack Obama, discurs emotionant de adio in fata a 18 000 de oameni: "A fost o onoare sa fiu in serviciul vostru"

Barack Obama, discurs emotionant de adio in fata a 18 000 de oameni:  A fost o onoare sa fiu in serviciul vostru
Data: 11 Ianuarie 2017
Barack obama si-a luat ramas bun de la poporul american printr-un discurs emotionant, sustinut pe 10 ianuarie, la la Chicago: "A fost o onoare sa fiu in serviciul vostru. Nu ma opresc aici!".

Peste 18 000 de persoane au fost prezente in momentul in care Barack Obama a tinut ultimul discurs in calitate de presedinte al Statelor Unite ale Americii.

Citește și

Cel de-al 44-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii a vorbit despre rezultatele pozitive obtinute in cele doua mandate prezidentiale avute la Casa Alba. Momentul a fost transmis de CNN, CBS, ABC si alte mass-media americane si internationale.

"In aceasta seara e randul meu sa adresez multumiri", a spus Obama intr-un mesaj adresat atat celor care au fost i-au sustinut deciziile, cat si celor care i-au criticat politicile.

"In fiecare zi am invatat de la voi. Am devenit un presedinte mai bun si un om mai bun datorita voua", a afirmat presedintele in exercitiu, subliniind ca, in continuare, crede in puterea oamenilor obisnuiti de schimba lucrurile.

Barack Obama a facut o trecere in revista a unora dintre principalele realizari din cele doua mandate ale sale. Presedintele a facut referiri la imbunatatirea climatului economic, scaderea somajului, dar si legalizarea mariajelor homosexuale, refacerea relatiilor diplomatice cu Cuba, acordul nuclear cu Iranul, realizari care, a declarat Obama, nu pareau posibile in 2009, la inceputul mandatului sau.

Donald Trump va prelua mandatul prezindetial la data de 20 ianurie 2017. 

Fara a-l critica direct pe succesorul sau, Barack Obama a facut un apel la cetateni. Presedintele le-a cerut oamenilor sa se implice mai mult in viata publica: "Daca sunteti dezamagiti de alesi, apucati-va sa strangeti semnaturi si candidati voi insiva. Iesiti la rampa. Incercati. Perseverati!", scrie site-ul Stirile ProTV.


La finalul discursului, Barack Obama a vorbit, emotionat, despre rolul pe care Prima Doamna, Michelle Obama, si fiicele lor, Malia si Sasha, l-au avut in cei opt ani petrecuti la Casa Alba. 

"Michelle, in ultimii 25 de ani, nu mi-a fost doar sotie si mama a copiilor mei, ci si cea mai buna prietena. Ai preluat un rol pe care nu l-ai cerut si l-ai personalizat cu gratie, hotarare, stil si buna dispozitie. Ai transformat Casa Alba intr-un loc deschis tuturor. Iar noua generatie va ridica stacheta mai sus pentru ca te-a avut pe tine drept model. Ma faci sa fiu mandru. Faci tara sa fie mandra de tine. Malia si Sasha, (...) dintre toate lucrurile pe care le-am realizat la viata mea, cel mai mandru sunt de faptul ca sunt tatal vostru", a spus Barack Obama.

FULLSCREEN
Barack Obama, discurs emotionant de adio in fata a 18 000 de oameni
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies