Ce este, până la urmă, misterioasa ”căsuță” de pe Lună. Cercetătorii au răspunsul

Ce este, până la urmă, misterioasa căsuță de pe Lună. Cercetătorii au răspunsul
Citeste mai mult despre: casa Luna, rover,
Data publicarii: 10 Ianuarie 2022
Data actualizare: 10 Ianuarie 2022
Acum ceva timp, rover-ul trimis de China pe Lună a descoperit o protuberanță în formă de cub, care a dat naștere speculațiilor și teoriei conspirației.

Acum, misterioasa ”cabană” surprinsă de Yuyu 2 a fost identificată drept un bolovan în forma adorabilă a unui iepure. 

Echipa responsabilă de rover-ul Yutu 2 a anunțat vineri că, la o inspecție mai atentă, forma care a stârnit imaginația a milioane de oameni este, de fapt, un bolovan. Acesta a fost poreclit ”iepurele de jad”.

Obiectul a apărut prima dată pe camerele lui Yutu 2 în luna decembrie, când părea o căsuță în formă de cub, pierdută în zare. Pentru că obiectul părea oarecum simetric, cu acoperișul plat, cercetătorii de la China National Space Administration au glumit, spunând că ar putea fi o cabană de exploratori extratereștri, conform Live Science. 

”Suprafața Lunii este de 38 milioane de kilometri pătrați de piatră, așa că ar fi excepțional să există și altceva”, a scris jurnalistul Andrew Jones pe Twitter. ”Deși mic, bolovanul ”iepure de jad” va fi o dezamăgire monumentală pentru unii”.

”Din cauza lipsei de perspectivă din imaginea originală, scrie Jones, mulți oameni au sperat ca structura să fie mai mare și să semene cumva cu Arcul de Triumf sau cu sediul CCTV din Berlin”.

(Image credit: CNSA/Our Space)
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!